4 d’abr. 2011

600 catalans aproven el govern de Mas amb un 5,7

Els diaris Avui i El Punt publiquen aquest dilluns el resultat d'una enquesta a 600 membres de la societat civil catalana, realitzada al llarg de la setmana passada. Més de 200 redactors dels dos mitjans els vam demanar que posessen nota als primers 100 dies del govern de CiU, el qual ha obtingut un aprovat (5,7). Personalment, vaig poder enquestar el president de l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa, Josep Borrell (6); el periodista Josep Bayerri (6), la mestra Ester Baiges (3) i l'ecologista Elisenda Forés (0). Però podreu veure el conjunt de les notes atorgades pels enquestats d'arreu del país en l'edició en paper dels dos diaris.

La nota mitjana del 5,7 contrasta amb el suport tan ample que la candidatura de CiU va aconseguir a les eleccions del 28 de novembre, i que demostra que les primeres decisions del govern d'Artur Mas -principalment, de tipus econòmic- ja li estan passant factura. Però no molta, de moment. En qualsevol cas, estiguem d'acord o no amb les retallades pressupostàries aplicades per CiU, el més intel·ligent sempre és prendre les mesures més impopulars al principi de la legislatura. Per a un govern, és més fàcil poder remuntar amb quatre anys per endavant. Només set dels enquestats van posat un zero al nou govern (entre les quals, una de les 'meues' enquestades, Elisenda Forés), i només cinc li han posat un deu. A banda, hi ha molts més catalans que han aprovat el govern (més de 400) que no pas que l'hagen suspès (poc més de 150). Per arribar a les més de 600 respostes, s'ha hagut de parlar amb prop d'un miler de persones. Prop de 400, per tant, van declinar de donar la seua opinió, sobretot quan se'ls va comunicar que no era una enquesta anònima, sinó que la seua nota apareixeria amb noms i cognoms.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Tal com dic als alumnes meus, si penseu que un 5 és un aprovat, anem malament ....!!

    Per cert, surten opinions (els motius), o només les notes?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com