6 de nov. 2013

'Hui és un dia molt dur', tanquen Canal 9



Els treballadors de Canal 9 han titllat el tancament de la cadena, anunciat aquest dimarts al vespre, de "vilesa" i "d'acte de covardia", i han reivindicat el dret dels cinc milions de valencians a un servei públic de ràdio i televisió "en valencià i de qualitat". En un comunicat llegit en directe durant l'emissió de l'informatiu del vespre, i després d'informar sobre la sentència que anul·lava els 1.000 acomiadaments, la conductora de l'espai, acompanyada de diversos treballadors, han expressat el rebuig a la decisió i han lamentat que es tanqui un mitjà que "durant 24 anys de servei ha treballat en la vertebració del nostre territori i en la difusió de la nostra història, cultura i llengua". "Ni els valencians ni els treballadors són responsables de la mala gestió política i econòmica que ha afonat este mitjà. Considerem una vilesa i un acte de covardia la decisió de tancament com a única solució als problemes econòmics de l'empresa, problemes que tenen un origen polític i que exigeixen responsabilitats polítiques", afirma el comunicat.

De la mateixa manera, també han denunciat els casos de corrupció que afecten els exdirectius de Canal 9, en relació al cas Gürtel o la imputació per casos d'abusos sexuals a treballadores de la cadena, i han criticat que ara siguin els treballadors els que hagin de pagar "els plats trencats i renunciar a un servei públic". D'altra banda, el comunicat també s'exclama pel "menyspreu" cap als treballadors de Canal 9 després d'assabentar-se del tancament de la cadena a través d'altres mitjans de comunicació i han lamentat que aquest vespre encara cap responsable s'haguessin dirigit a ells per comunicar-los la decisió del govern valencià, "ni com s'executarà ni quines seran conseqüències".

Aquest dimarts al vespre, el govern valencià ha comunicat el tancament de Ràdio Televisió Valenciana després de la sentència que anul·la l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) i obliga a readmetre més d'un miler de treballadors acomiadats. L'executiu ha pres aquesta decisió en una reunió d'urgència celebrada dimarts mateix. A través d'un comunicat, el Consell remarcat que després de la decisió judicial la continuïtat és "inviable, ja que només el cost de les despeses de personal d'una plantilla de 1.700 treballadors suposaria aproximadament 72 milions, una quantitat a la qual caldria sumar la despesa de funcionament i manteniment de RTVV , un cost que la Generalitat no pot assumir en aquests moments".

Via ACN

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com