4 d’abr. 2011

'La Ola', els perills del feixisme arriben a El cine de La 2

La 2 ha programat aquest dilluns a la nit, a partir de les 22.00 hores, la pel·lícula La Ola ('Die Welle', 2008), una cinta imprescindible sobre els joves, l'ensenyament i els totalitarismes. A 'La Ola', el director Dennis Gansel va adaptar a la realitat Alemanya, perquè la història tingués encara més impacte, uns fets reals que havien passat als Estats Units als anys seixanta. Gansel ja havia tractat el tema a 'Napola', una pel·lícula sobre els centres d'estudi d'elit a l'època nazi.

De fet, l'objectiu de 'La Ola' és advertir la societat alemanya dels perills de tornar a caure en les urpes del feixisme, tot i que l'opinió majoritària siga que els alemanys ja han après les lliçons de la història. A 'La Ola', un professor d'institut amb ideologia d'esquerres (impressionant Jürgen Vogel) imparteix un seminari sobre autarquia i dictadura. Amb l'objectiu d'explicar com la pressió d'un grup social potent pot desembocar en un règim feixista, proposa un experiment als seus alumnes, que hauran de crear una associació partint dels possibles aspectes positius d'aquesta ideologia. Però el que només era un treball de classe, molt aviat començarà a esdevenir un monstre amb vida pròpia.

La pel·lícula de Dennis Gansel va ser molt ben rebuda per la crítica, i s'ha projectat en escoles i instituts d'arreu del món, però sobretot a Alemanya i als Estats Units. De fet, 'La Ola' és l'adaptació d'una novel·la homònima de Morthon Rue (1981), que explica un episodi real que va ocórrer la tardor del 1967 en una escola de Palo Alto (Califòrnia), quan el professor Ron Jones va haver d'avortar un experiment acadèmic al cap de només cinc dies, ja que els seus alumnes havien demostrat un entusiasme desmesurat quan van assajar la posada en marxa d'un règim totalitari.



+Més informació:
-Web oficial de la pel·lícula

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com