9 d’abr. 2011

Criticar Artur Mas pel que fa

Feia dies que pensava que el país, més que el govern, necessitava una declaració institucional del president de la Generalitat. Artur Mas està subministrant amb comptagotes les seues aparicions i intervencions públiques, i amb les retallades anunciades aquests dies -sobretot, en l'àmbit de la sanitat- s'ha generalitzat una mala maror que feia necessària la reaparició del president. Així, primer va arribar la conferència de balanç dels 100 dies de govern, amb un efecte molt limitat. Però el plat fort ha estat l'entrevista que aquest dijous a la nit va fer-li Mònica Terribas a TV3. L'elecció del dia, al meu entendre, no és casual. Els dijous a la nit, TV3 lidera les audiències a Catalunya amb 'Polònia', i per això la cadena situa aquest dies, just abans del programa d'humor dirigit per Toni Soler, els espais que vol promocionar, com ara 'No me la puc treure del cap' o l'actual 'Veterinaris'. Finalment, l'entrevista amb el president va ser líder d'audiència, amb una mitjana de 655.000 espectadors i el 20,4% de quota de pantalla. Amb tot, el minut d'or va arribar a assolir els 709.000 espectadors, i un 21,3% de share. Va ser quan Mas explicava els motius pels quals va fer la cimera econòmica de Pedralbes, i la intenció de tirar endavant els seus projectes, tot i les crítiques que puga rebre.

Si no m'equivoco, crec que va ser també en aquest moment, que el president de la Generalitat va dir una de les frases de la nit. Més o menys, Mas va apuntar que prefereix que el critiquen per tot allò que fa, abans que ho facen per allò que ha deixat de fer. Estic totalment d'acord amb ell, i em va agradar molt que ho digués. Aquest hauria de ser un dels preceptes de qualsevol polític. Els governants han de ser valents i governar, i també sotmetre's a la crítica per allò que fan malament, i evitar que se'ls acuse de no haver fet res, o de tot allò que van prometre i no han fet. Només dissenteixo amb Mas per un detall important: de moment, el govern de CiU ha fet poc, per no dir gens, ja que més aviat s'ha dedicat a desfer.



Imatge: Generalitat de Catalunya

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

7 COMENTARiS:

  1. Vinint d'Anglaterra no tinc tan clar que cal apareixer tant en actes "formals" - aixo del 100 dies, i declaracions d'estat, i entrevistes d'alt nivell em semblen molt americans.
    Millor que es dediqui a fer alguna cosa !! Realment trobo increible el malament que ho estan fent - que han fet els 8 anys que estaven "al desert" - sembla que no han preparat res, que no tenien cap plan, i que tot els ha vingut de nou. No sèrà que l'unica feina que saben fer és la d'intentar guanyar eleccions .....

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Gustau, crec que ens haguessis tingut de dir la teua sobre l'actitud de Mònica Terribas envers Mas. Saps què en una de les que li va fer a Montilla ( ara no recordo si va ser la ultima ) la periodista va ser molt criticada per alguns sectors per la seva bel·ligerància cap a l'anterior President.
    La de Mas, no l'ha veig veure.

    ResponElimina
  4. Si tot això és el que han fet en només quinze dies no vull ni pensar què poden arrivar a fer en 4 anys!

    I si la cimera econòmica va ser a Pedralbes, ja sabeu, allí dalt es viu millor que allà baix, la realitat es veu una miiica deformada.

    ResponElimina
  5. Jotabe, a la Monica Terribas la vaig veure com sempre és ella, un pèl agressiva, però com també ho era quan entrevistava Montilla. Va començar molt forta, amb preguntes molt directes i concretes. Volia que l'entrevista girés al voltant de la polèmica de les retallades, però Artur Mas ne sap molt, estava molt serè i no va entrar al joc. Mas de seguida va desviar l'atenció cap a l'enemic exterior (Madrid) i la Terribas es va desinflar, ja que Madrid és un concepte perfecte, per poder-se justificar.

    ResponElimina
  6. Clar, clar, davant l'enemic superior i exterior....solidaritat nacional.

    critica de Ferran Monegal sobre l'entrevista

    ResponElimina
  7. Vistes les entrevistes a Mas i ara a Nadal, a més de les de l'any passat a Montilla i Mas, poca cosa queda per descobrir. No és que Terribas vagi a favor d'obra ( govern de cada moment ) que seria més o menys comprensible, va a favor de CiU, ni més ni menys.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com