7 d’abr. 2011

Els quatre Barça-Madrid i els nous horaris del futbol


Després de la victòria del Barça d'ahir contra el Shakhtar (5-1), tot sembla indicar que ens espera un mes d'absoluta bogeria. El 16 d'abril hi ha la visita del FC Barcelona a l'estadi Santiago Bernabéu, per disputar el gran clàssic contra el Real Madrid, en què es podria donar un pas molt important per decidir el campió de la Lliga. Només quatre dies després, el 20 d'abril, el Real Madrid i el Barça tornaran a veure's les cares, aquesta vegada a l'estadi de Mestalla, amb motiu de la final de Copa del Rei. I si els dos equips confirmen la classificació per a les semifinals de Champions, cosa que és molt probable, tindrem encara dos clàssics més: el primer, a Madrid, el 27 d'abril, i el segon, a Barcelona, el 3 de maig. Serà una situació insòlita, amb quatre partits que aplegaran milions d'espectadors arreu del món; però massa a prop els uns dels altres. Crec que si hem de tenir cinc Barça-Madrid en una temporada (quatre si s'haguessen trobat a la final de Champions), haurien d'estar més separats en el temps. El calendari de la Lliga hauria de condicionar-se al fet que, normalment, Real Madrid i FC Barcelona haurien d'arribar molt lluny en les competicions internacionals i a la Copa del Rei; per tant, reservar el Barça-Madrid i el Madrid-Barça al principi de la primera i de la segona volta. A més, la final de Copa del Rei també fa nosa, aquest mes d'abril. Es podria traslladar al maig o al juny, un cop acabada la competició a la Lliga.

D'altra banda, ja se sap que la temporada que ve hi haurà nous horaris, segons han previst la Lliga de Futbol Professional (LFP) i les televisions, per evitar la superposició dels partits i permetre que els afeccionats puguen veure'ls en directe. Així, els dissabtes hi hauria partits a les 16.00, a les 18.00, a les 20.00 i a les 22.00 hores. Els diumenges, el primer partit seria a les 12.00, però també hi hauria futbol a les 15.00, a les 17.00, a les 19.00 i a les 21.00 hores. Finalment, la jornada es tancaria el dilluns, amb un partit a les 21.00 hores. Crec que aquest canvi és beneficiós per al futbol espanyol, ja que li permetrà competir en horaris al costat d'altres lligues estrangeres. Però trobo a faltar futbol en divendres a la nit, ja que beneficiaria els equips que tenen Champions el dimarts o dimecres.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. Je je, home si el tinguessem en divendres també, potser al final algu ens diria algo - dilluns, dimarts, dimecrs, dijous, divendres, dissabte, diumenge ... !!

    ResponElimina
  2. Sí, tens raó. Però crec, per exemple, que seria millor per als equips jugar en divendres que en dilluns. Suposo que no s'ho plantegen per un tema econòmic, de recaptació: el dissabte al matí li va molt bé a molta gent per anar a tirar la Quiniela, i si es jugués algun partit en divendres caldria avançar el termini un dia.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com