7 de juny 2010

TV3 barreja entreteniment i divulgació arqueològica a "Sota terra"

TV3 estrena aquesta nit (22.25 hores) el nou programa "Sota terra", presentat per Fermí Fernàndez sota la direcció científica de l'arqueòleg Eudald Carbonell. En aquest sentit, l'espai naix amb l'objectiu de demostrar que l'arqueologia pot ser entretinguda, i que un programa d'història pot compatibilitzar el rigor amb l'humor, l'aventura i la diversió. Així, "Sota terra" són 13 aventures arqueològiques rodades en 13 jaciments diferents de Catalunya. Un recorregut que comença fa tres milions i mig d'anys, i que arriba fins a l'actualitat per conèixer millor la història del país i descobrir qui som i d'on venim. El viatge recorre tots els períodes i també tot el territori, des de l'Empordà fins a les Terres de l'Ebre, la Noguera, el Maresme, Osona, el Bages, el Berguedà o el Tarragonès. El nou programa ha estat coproduït per TV3 amb la col·laboració de Batabat i dirigit per Josep Maria Andrés "Aranya". Oriol Grau, el cap de Programes d'Entreteniment de TVC, va defensar durant la presentació la incoporació de "Sota terra" en el prime time de TV3 com una aposta "valenta" de la televisió pública catalana. "És com un CSI, però amb fets de veritat", va dir.

En realitat, "Sota terra" és una adaptació del programa anglès "Time team", que presenta Tony Robinson des de fa 17 anys a Channel Four. Amb tot, la versió catalana incorpora una mica més de tensió narrativa, d'espectacle i d'humor. El programa que obre temporada segueix el rastre del cèlebre cavaller medieval Arnau Mir de Tost, que va conquerir la vall d'Àger l'any 1047, després d'una llarga campanya militar.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com