13 de març 2009

'A ciegas' i altres estrenes del cap de setmana

A ciegas és la nova pel·lícula del director brasiler Fernando Meirelles després de l'èxit de Ciudad de Dios i El jardinero fiel. Com els dos films anterios, aquesta també està basada en una novel·la, circumstància que està consolidant Meirelles en un veritable especialista en adaptar textos literaris a la gran pantalla. En aquest cas, A Ciegas està basada en la notable novel·la Ensayo sobre la ceguera, del premi Nobel portuguès José Saramago. Meirelles va aconseguir véncer les reticències de Saramago perquè algú portés la seua novel·la més coneguda al cinema, i finalment el director brasiler es va comprometre a situar la història en una ciutat irreconeixible. A més, va traslladar l'argument a l'època contemporània, en algun moment del futur més proper, que fa que la pel·lícula s'acoste a la ciència-ficció. Meirelles també ha canviat un pèl el significat al·legòric de l'epidèmia de ceguesa que pateixen els protagonistes, amb un tipus de ceguesa blanca que simbolitza la saturació informativa que vivim en l'època actual. Pel que sembla, el resultat final va ser tan satisfactori que Saramago va plorar d'emoció durant la primera projecció de la pel·lícula. Però A Ciegas no va ser gens rebuda pels crítics després de la seua estrena al festival de Cannes, al maig de l'any passat, i això ha afectat la carrera comercial del film, que va estrenar-se als Estats Units a l'octubre passat, i que només ara arriba al nostre país, quan ja s'ha vist per mig món. A ciegas explica els canvis socials que es produeixen quan una estranya ceguesa epidèmica fa trontollar un país. Així, les autoritats decideixen tancar les primeres víctimes en un hospital, sense rebre cap tipus d'explicació ni cap assistència. Entre les víctimes hi ha una dona que, tot i que no ha perdut la visió, decideix mantenir-ho en secret per poder acompanyar el seu marit invident. Meirelles ha pogut comptar amb un repartiment d'actors i actrius internacional, encapçalat per Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover i Gael García Bernal.



L'altra estrena destacada del cap de setmana és la producció independent The visitor, dirigida per Tom McCarthy (realitzador de la interessant Vidas cruzadas) i amb l'actor nominat a l'Oscar, el veterà Richard Jenkins. També s'estrena la tercera part de la nissaga Underworl, titulada La rebelión de los licántropos, que en realitat és una preqüela que explica els orígens de la guerra entre vampirs i homes llop. A més, a la cartellera també us trobareu la comèdia familiar Hotel para perros; el drama Lejos de la tierra quemada, amb Charlize Theron i Kim Bassinger; el drama històric d'acció RAF. Facción del Ejército Rojo, sobre el grup terrorista alemany de la dècada dels 60 i 70; la comèdia espanyola Los muertos van deprisa; el drama oriental La ecuación del amor y la muerte, i el documental català El brau blau, sobre l'obsessió d'un jove i la tècnica del toreig.

#Podeu veure tots els tràilers, tot clicant damunt dels títols de les pel·lícules.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com