13 de març 2009

'Sala 33' es renova amb Àlex Gorina

Sala 33 ja existia, però fins ara era un espai cinematogràfic que els dissabtes a la nit es limitava a projectar una pel·lícula catalana. A partir de demà, Sala 33 es redimensiona i es converteix en un programa de producció pròpia, que segueix la línia de renovació iniciada aquesta setmana pel segon canal de Televisió de Catalunya. Així, l'encarregat de conduir la nova etapa del Sala 33 serà el crític Àlex Gorina, molt conegut pels afeccionats catalans al setè art, ja que a Catalunya Ràdio també presenta i dirigeix el programa La finestra indiscreta. Cada setmana, a partir de les 22.00 hores, Gorina presentarà una pel·lícula catalana i tindrà un o dos convidats estretament vinculats a la producció o la difusió del film. Després del visionat, hi haurà un espai de tertúlia per comentar els aspectes clau de la pel·lícula. L'objectiu és fer un debat permanent sobre l'estat actual del cinema català, tot i que també emetrà pel·lícules pensades per a televisió (TV movies) i farà incursions esporàdiques en el terreny del documental o en aquells títols que difuminen les fronteres entre el documental i la ficció. Per a la primera emissió, aquest dissabte, Sala 33 tindrà excepcionalment un programa doble de luxe, ja que l'espai acollirà l'estrena en la petita pantalla del polèmic Cinemacat.cat, una reflexió d'Antoni Verdaguer al voltant del que suposa fer cinema a Catalunya. I després del debat, es donarà pas a El pallasso i el Führer, d'Eduard Cortès, guanyadora del Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula per Televisió, que recrea els fets que van portar el pallasso Charlie Rivel a actuar en una festa d'aniversari d'Adolf Hitler. D'altra banda, al llarg d'aquesta primera temporada, Sala 33 oferirà títols destacats de realitzadors com Jaume Balagueró, Ventura Pons, Maria Ripoll, Isaki Lacuesta, Jaime Rosales, Marc Recha, José Luis Guerín, Sílvia Munt, Judith Colell, Agustí Villaronga, Guillem Morales, Marta Balletbò-Coll, Ramon Térmens, Carles Torras i Albert Serra. Tot seguit, el mateix Àlex Gorina explica en què consisteix el nou Sala 33...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com