12 de març 2007

'L'home que mira', del bloc al llibre

Els filòsofs també s'atreveixen amb les noves tecnologies, i d'un bloc també pot sortir un llibre. Demà, 13 de març, es farà la presentació del llibre L'home que mira, del filòsof Ramon Alcoberro. L'acte tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre, a la llibereria La Central del Raval, al número 6 del carrer Elisabets de Barcelona. Des de la seua aparició l’any 2004 dins del web de filosofia www.alcoberro.info, el bloc L’home que mira és un dels més seguits en català i provoca autèntiques fílies i fòbies al món internàutic. L’home que mira recull les opinions sovint incorrectes d’un home "gras, lleig, tímid i escèptic", que mira el món sense acabar de creure-hi i més posat en els llibres que en la vida. Una forma diferent de fer memoralisme, culte i prou escèptic. Segons la nota enviada per l'editorial Cossetània, el primer any de L’home que mira es recull ara revisat i endreçat en una edició que testimonia els usos d’Internet en la literatura d’idees a Catalunya i que, a més, fa pensar. Ramon Alcoberro va néixer a Pals, Baix Empordà, el 1957. És professor d’Ètica a la Universitat de Girona, consultor a la Universitat Oberta de Catalunya i administrador d’una de les planes web de referència en l’àmbit de la filosofia. A més, col·labora a l’espai Grans preguntes, grans respostes, del programa El matí de Catalunya Ràdio.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. Gran llibre aquest d'en Ramon, i gran home, que desperta amor i odi per igual,(ho sé personalment!!!) felicitats per una gran obra.

    ResponElimina
  2. Tinc la sort i el plaer de conèixer personalment el Mestre Ramón, i per tant, crec que m'és permès de dir el següent:

    Com a Mestre i Filòsof (sí, heu llegit bé, escrit amb majúscules, perquè no?) ja li està bé que la gent l'estimi o l'odïi. Això vol dir que "provoca", el que per a un filòsof és vital i gratificant.

    Per una altra banda, els humans som fets d'una pasta tan extranya que no sabem diferenciar ón comença l'home que mira, on acaba el filòsof, i on -entremig- és coloca l'home com a home i com a ciutadà. Els que sí ho sabem (sens dubte!) el con eixem cada día una mica més, l'escoltem i l'estimem. I si s'escau, xerrem.

    Salutacions cordials!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com