12 d’oct. 2009

'Bona nit i bona sort', a TV3


TV3 emet aquesta nit la pel·lícula Bona nit i bona sort (23.25 hores), el segon llargmetratge dirigit per l'actor George Clooney després de Confesiones de una mente peligrosa. El film retrata l'ambient que l'anomenada "cacera de bruixes" anticomunista del senador McCarthy va provocar en l'equip de notícies de la cadena CBS, i va aconseguir dues nominacions a l'Oscar per a Clooney (a la millor direcció i guió original), i quatre nominacions més per a la cinta, entre les que es trobava la de millor pel·lícula. En aquest cas, Clooney també intervé com a actor, en el paper de Fred Friendly, productor del programa de notícies i amic del protagonista, que no és altre que el cèlebre presentador de televisió dels anys 50, Edward R. Murrow, que mira de mantenir-se fidel a la veritat durant aquest convuls període de la història nord-americana. Així, Bona nit i bona sort va ser rodada en blanc i negre per reflectir de manera més fidel el caràcter de l'època. Va ser un període marcat per la censura i la persecució política, en què molt pocs van gosar criticar l'actuació de McCarthy, afrontant el risc de ser apartats de la vida pública. Aquest va ser el cas de Murrow, interpretat per David Strathairn, candidat a l'Oscar per la seua sensacional actuació.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com