21 d’ag. 2011

TV3 en 3D, una aposta per la innovació

Ja hem començat a xalar de veritat amb la nostra nova televisió LG Cinema 3D, gràcies a les emissions en 3D que Televisió de Catalunya està realitzant aquest estiu. Es tracta de l'espai Innova, un nou espai setmanal que TV3 dedica als programes i transmissions en 3D -encara en fase experimental-, i que s'emet cada dissabte a partir de les 10 del matí pel canal TV3 HD. De fet, si no teniu una televisió preparada per rebre 3D, seguireu veient el canal en alta definició de TV3, amb la mateixa programació que el TV3 amb la definició "normal". Però si teniu un aparell preparat per rebre els senyals en 3D, el que rebreu serà la franja de programació Innova, amb què Televisió de Catalunya vol impulsar l'evolució creativa i les produccions en aquests nous formats d'imatge.

Aquest dissabte, per exemple, hem pogut veure en 3D la final de la Lliga de Campions del passat 28 de maig, entre el FC Barcelona i el Manchester United (3-1). De fet, ja l'havia emès el 2 juliol, quan va començar la nova franja de programació en 3D. En aquest sentit, el canal 3D de Televisió de Catalunya també ha recuperat el concurs de castells de Tarragona, un concert de Violadores del Verso, una final de tennis entre Nadal i Federer, l'obra de teatre 'Llits' i la semifinal de la Champions entre el Reial Madrid i el Barça. Les emissions es fan amb la tecnologia 'side by side', o costat per costat, la qual envia dues imatges per un mateix canal, una per a l'ull dret i una per a l'esquerre. Així, es parteix la pantalla en dues imatges idèntiques abans de ser adaptada en format 3D i, amb l'ajuda d'unes ulleres adequades, el cervell suma les dues imatges tot provocant la sensació de tridimensionalitat. Per tant, esperem que TV3 continue apostant per l'emissió de nous programes, esdeveniments i continguts en general -també cinema- amb la tecnologia 3D. És un altre món.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com