1 de març 2010

'Los sustitutos' i el futur de la televisió de pagament

Quant esteu disposats a pagar per veure una pel·lícula que fa mesos que va estrenar-se al cinema i que us podeu baixar d'internet (o fins i tot veure on-line) en qualsevol moment? Aquesta setmana s'estrena en DVD la pel·lícula de ciència-ficció Los Sustitutos, dirigida per l'irregular Jonathan Mowtow (Terminator 3, Breakdown, U-571) i amb Bruce Willis i Rhada Mitchell com a protagonistes. En concret, Los sustitutos surt a la venda aquest dimecres, a un preu que ronda els 20 euros. Però la mateixa pel·lícula ja està disponible, des de la setmana passada, en el servei de Taquilla de Digital+, a un preu de 3 euros que es rebaixa fins als 1,5 euros per als abonats als paquets més cars de la plataforma. A més, Digital+ ofereix la possibilitat de veure les pel·lícules de Taquilla en alta definició (HD), i en diferents passis horaris.

Aquesta pràctica de Digital+ és recent, però marca el camí que hauria de seguir en el futur el sistema de pagar per veure. Fa poques setmanes que Taquilla ofereix pel·lícules al mateix temps que els films s'estrenen en DVD, un dels sectors de la indústria àudiovisual que pitjor està païnt la crisi i les descàrreges per internet. Això, fins al punt que algunes distribuidores s'estan plantejant avançar a només un o dos mesos les estrenes de les pel·lícules en DVD, cosa que no ha acaba d'agradar els exhibidors dels cinemes, que també veuen perillar el seu nínxol de negoci. De moment, la televisió de pagament ja ha mogut peça. Amb tot, penso que en un futur no molt llunyà la simultanitat de les estrenes hauria de ser encara més radical. Jugant amb el títol de la pel·lícula que ens serveix d'excusa per fer aquest article, una pantalla de televisió difícilment podrà substituir la sala fosca, el so i la pantalla gegant d'un cinema. Però, tot i així, algú hauria de plantejar-se un canvi (integrador) en el model de negoci, i que algun dia fos possible que qualsevol espectador puga decidir si vol veure una pel·lícula, el dia de la seua estrena, en un cinema, a la pantalla d'un ordinador, en el telèfon mòbil o a la televisió del menjador. És a dir, que algú proposés estrenés simultànies de les pel·lícules al cine, a internet i a la televisió de pagament. Crec que seria la millor manera de combatre problemes les descàrregues il·legals i altres pràctiques que posen en perill la indústria àudiovisual.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

4 COMENTARiS:

  1. Es que 20€ per un DVD ... !!
    T'en recordes quan ens van dir que els CDs sortirien molt més economics que els LPs de vinili?

    ResponElimina
  2. El preu de la majoria dels DVD d'estrena continua sent massa car, amb l'excusa dels continguts extra i de les versions exteses. Al cap d'un parell de mesos, el preu es devalua a més de la meitat, i al cap d'un any els pots trobar per quantitats ridícules (entre 3 i 6 euros). Darrerament, fins i tot m'estic comprant versions especials amb dos discos per 5 o 6 euros. Tot això molt normal no és.

    ResponElimina
  3. Aquesta alternativa que apuntes també es possible a traves de la PS3, dons pots baixar-te en HD 1080 BluRay o en qualitat DVD, una gama molt amplia de vídeos per uns preus competitius. Sempre dintre la legalitat; es clar.

    ResponElimina
  4. Oco amb la PS3!

    Sony afirma que el problema de conexión de la PlayStation 3 está solucionado
    • El error se ha resuelto automáticamente, a pesar de datar el día de hoy como 1 de marzo


    Una versión antigua de la PlayStation 3, uno de los modelos afectados. Foto: archivo / david castro MÁS INFORMACIÓN
    Apple acusa a HTC de plagiar patentes del iPhone
    Google patenta los anuncios basados en localización
    Los usuarios de móvil pueden desde hoy limitar la factura de internet móvil
    EFE
    TOKIO
    La compañía Sony ha informado hoy que el problema de conexión de millones de consolas de la PlayStation 3 se ha solucionado de forma automática, 24 horas después de que un error en el reloj interno del aparato bloqueara varias de sus funciones.

    La PlayStation 3 ha sido víctima de un renovado efecto 2000. Jugadores de todo el mundo se encontraron ayer con que la máquina quedaba inactiva y perdían información sobre las jugadas, sin poder hacer nada para evitarlo.

    El problema afectaba a todos los modelos de la PS3, excepto al más reciente, la Slim, según informó Sony.

    Bloqueo de conexión

    La división de videojuegos de la multinacional nipona ha explicado que el sistema del reloj consideraba por error el año 2010 como bisiesto y, al no encontrar la fecha del 29 de febrero del 2010, se colocó automáticamente en el 1 de enero del 2000.

    Este cambio de fecha bloqueó la conexión con PlayStation Network, el servicio de juegos online de Sony, al no reconocerse la sincronización de los calendarios.

    Poner el reloj al día

    Sin embargo, al pasar 24 horas, el sistema sí ha reconocido la fecha 1 de marzo, que teóricamente correspondería al día de hoy si éste fuera un año bisiesto, y se ha colocado automáticamente en ese día. Así se ha podido recuperar la sincronización y por tanto la conexión. Sony recomienda ahora a sus usuarios que pongan el reloj en el día que corresponde.

    13 millones de PS3

    Sony Computer Entertainment recibió ayer una oleada de quejas por los problemas de conexión a Playstation Network, pérdidas en el registro de trofeos y la imposibilidad de utilizar algunos de los videojuegos descargados de la red.

    Sony lanzó la PlayStation 3 en el 2006. Las previsiones de la compañía japonesa eran vender 13 millones de PS3 en todo el mundo durante el año fiscal que acaba este mes. En España, es la segunda consola de sobremesa más vendida, por detrás de la Wii de Nintendo, y superando en ventas a la Xbox de Microsoft.

    (El Periódico)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com