23 de maig 2011

El terratrèmol de San Francisco


'San Francisco' és una pel·lícula del 1936, dirigida per W.S. Van Dyke, que es pot considerar com la primera gran pel·lícula de cinema catastròfic produïda per Hollywood. El film, interpretat per Clark Gable només tres anys abans de l'èxit d''Allò que el vent s'endugué', s'emmarca en els fets històrics del terratrèmol de San Franciso, que va destruir la ciutat el 18 d'abril del 1906. Per tant, feia només trenta anys d'aquests fets, la tragèdia era molt recent i això va provocar que fos la pel·lícula més vista del 1936 als Estats Units. Sens dubte, 'San Francisco' és molt recordada per la recreació del terratrèmol, amb uns espectaculars efectes especials -artesanals- tenint en compte que estem parlant dels anys trenta i encara faltaven dècades per als efectes digitals. Però la imatge que reproduïm aquí es correspon a l'escena dels incendis posteriors al sisme, i que van acabar de devastar la ciutat. De fet, quan semblava que res pitjor no podia passar, van començar a declarar-se incendis arreu de la ciutat. Les canonades de gas, rebentades, van propagar el foc a les cases caigudes, però també va haver-hi propietaris sense escrúpols que cremaven les propietats per cobrar les assegurances. Això és, precisament, el que explica l'interessant documental que el canal 33 emet aquest vespre a les 21.40 hores, dins del programa 'Cronos'.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com