29 d’abr. 2011

Euronews arriba a La 10 per emetre el casament de l'any



Fa uns anys es podia veure Euronews en algunes franges horàries de La 2, però TVE ja té els seus canals internacional i d'informació continuada, i la cadena pública espanyola va abandonar el 2008 aquest projecte paneuropeu. El canal via satèl·lit va ser creat el 1993 per la Unió Europea de Radiodifusió (UER). De fet, fa pocs mesos Euronews va tornar a sondejar TVE, advertint del risc que la cadena deixaria d'emetre en castellà, i també va intentar implicar Televisió de Catalunya perquè Euronews també es pogués veure en algun canal de casa nostra, amb un àudio disponible en català. Crec que hauria estat molt interessant, tant per la qualitat d'Euronews com per la importància que el català puga estar al mateix nivell que altres llengües europees: la cadena emet en 10 idiomes diferents (castellà, anglès, francès, alemany, italià, rus, portuguès, turc, àrab i persa), i a partir de l'agost també incorporarà un àudio en ucraïnès. Ara, Euronews ha signat un acord de distribució amb La 10, la cadena generalista del grup Vocento que emet en obert per la TDT.



Amb aquest acord, Euronews podrà arribar a més de 17 milions de llars de tot l'Estat espanyol. Serà des de demà divendres, quan Euronews es podrà veure a La 10 durant una hora i mitja, tots els dies de la setmana. Les emissions d'Euronews a La 10 començaran amb la cobertura en viu i en directe del casament reial entre el príncep Guillem d'Anglaterra i Kate Middleton, el major esdeveniment mediàtic de la història amb una audiència global estimada de 2.000 milions de telespectadors i 400 milions a la xarxa. Des de primera hora del matí, Euronews es bolcarà en la seva cobertura amb reportatges especials, anàlisi i tot luxe de detalls d'aquest esdeveniment en un programa continu presentat per Lise Pedersen des del Palau de Buckingham. Però, de dilluns a divendres, el canal europeu de notícies es podrà seguir en tres franges horàries diferents: de 7 a 7:30 del matí, de 9 a 09:30 i de 14:30 a 15:00. Els dissabtes i els diumenges, l'emissió serà de 10:00 a 10:30, de 14:30 a 15:00 i de 1:00-01:30.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com