28 de març 2011

El Camp Nou sense fum i els ciutadans-policia


No tot allò que fa el Barça està necessàriament ben vist pels mitjans catalans i per alguns dels seus col·laboradors. Ni tan sols quan fa una cosa que, d'entrada, beneficia la salut de l'afició blaugrana, especialment dels més menuts. Ho hem comprovat aquest matí, en una tertúlia del programa El Dia a la COM, que Jordi Duran dirigeix a COM Ràdio, en què hi participava el periodista Vincent Sanchis. L'exdirector de Barça TV, que va ser despatxat per la junta de Sandro Rosell al juliol del 2010, és un dels que ha qüestionat la posada en funcionament de la campanya "Camp Nou Sense Fum", que el club implantarà de forma immediata amb l'objectiu de "recomanar" els socis i afeccionats que no fumen en els llocs oberts de l'estadi. Per tant, no es tracta de prohibir, com als estadis de la Premier, la lliga anglesa. Tot i així, Sanchis ha ironitzat quan ha criticat que hi ha gent que té la síndrome del policia, ja que s'han dedicat a denunciar els locals que no respectaven la nova llei antitabac. Una reflexió que crec del tot injusta i desencertada, i que ningú a la taula li ha rebatut. En primer lloc, perquè les persones que han pogut denunciar els bars o restaurants que incompleixen la normativa són, principalment, ciutadans que s'han limitat a exercir els seus drets legals com a no-fumadors. Ni més ni menys. El tema era si es podia prohibir el fet de fumar en un lloc obert com el Camp Nou, cosa que el Barça potser demanarà en una consulta als seus socis, ja que amb aquesta mesura el club aniria més enllà del que dicta la llei. Però lamentablement, la conversa ha derivat en criticar les persones que denuncien els locals infractors, i no els infractors que fan apologia del tabaquisme.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com