15 de nov. 2010

Debats electorals: poder escoltar la TDT per la ràdio

Una de les coses que s'han aconseguit amb l'arribada de la TDT és que puguem escoltar moltes emissores de ràdio a través de la tele. Fins i tot, algunes cadenes radiofòniques que no tenen prou llicències per poder emetre aquí per la via convencional. En aquest sentit, de vegades he estat mirant algun programa informatiu o de debat, com 'Els matins' de TV3 o 'La noche en 24 horas', de TVE, i he trobat ha faltar l'oportunitat de poder-los sintonitzar també per la ràdio. Seria una manera de mantenir la fidelitat de l'audiència del programa, si les persones que estan mirant aquests espais han de sortir de casa per anar a treballar o anar-se'n al llit a descansar. Per no parlar estrictament d'una qüestió d'optimització de costos. Ara el més normal és fer-ho a l'inrevés, és a dir, un programa de ràdio que es retransmet en directe per la televisió, com quan el matinal de Com Ràdio, 'El dia a la COM', connecta amb Barcelona TV i la Xarxa de Televisions Locals (XTVL). Però recordo que antigament s'havia fet simultàniament a la ràdio l'emissió d'algun programa de televisió. No voldria equivocar-me, però dirigia que la part del debat del mític 'La clave', amb José Luis Balbín, (el programa s'emetia a La 2 i incloïa la projecció d'una pel·lícula), també es podia escoltar per RNE. De fet, ha estat Ràdio Nacional d'Espanya qui ha recuperat aquesta fórmula, la setmana passada, amb motiu de l'emissió a TVE dels dos programes especials de 'Tinc una pregunta per a vostè' amb els candidats a les eleccions catalanes. A banda de veure'l per La 1 i pel canal 24 Horas, els programes també es podien escoltar per Ràdio 4. Jo els vaig veure una estona per televisió i després els vaig acabar d'escoltar per la ràdio. A més, a Ràdio 4 van organitzar una interessant taula de debat, en què Toni Marín i un equip de tertulians van fer la primera anàlisi de les intervencions de cadascun dels candidats.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com