4 de set. 2010

Iwo Jima segons Clint Eastwood, en una marató a TV3

Després del programa doble d'ahir a la nit, amb les dues versions de "Superman", TV3 també ha previst per aquest dissabte una sessió de cinema insuperable. En aquest cas, es tracta de "Banderes dels nostres pares" (22.00 hores) i "Cartes des d'Iwo Jima" (00.25 hores), el díptic magistral de Clint Eastwood sobre la Guerra del Pacífic. A la primera, se'ns explica la història d'un dels sis soldats que van hissar la bandera nord-americana a la batalla d'Iwo Jima, donant lloc a la mítica imatge que va immortalitzar el periodista Joe Rosenthal i que va guanyar un premi Pulitzer. En canvi, la segona pel·lícula està explicada des del punt de vista dels soldats japonesos. A l'illa japonesa d'Iwo Jima, escenari d'una de les batalles més sagnants de la Segona Guerra Mundial, es desenterren centenars de cartes. Unes cartes que posen cara i veu als homes que van lluitar en el bàndol japonès, encapçalats pel general Tadamichi Kuribayashi (Ken Watanabe).



Aquesta marató extraordinària amb dues de les millors pel·licules de Clint Eastwood s'acabarà cap a les tres de la matinada, però no em negareu que és un pla de nit de dissabte insuperable, si no teniu previst sortir de casa. L'altra opció és deixar preparat el gravador, si encara no teniu les pel·lícules en DVD. A més, per primera vegada "Banderes dels nostres pares" i "Cartes des d'Iwo Jima" s'estrenen en català, ja que el DVD només portava les pistes de so en castellà, anglès i alemany (bé, a "Cartes des d'Iwo Jima", només la pista només era en japonès). Malauradament, la sessió doble de Clint Eastwood no es podrà veure en alta definició a través del canal TV3 HD, que aquest dissabte té una programació diferent.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com