24 de set. 2010

'Astroboy' no arriba a l'Ebre

Arriba als cinemes, crec que amb alguns mesos de retard, la versió cinematogràfica d'"Astroboy" made in Hollywood. Amb tot, aquest cap de setmana encara no es podrà veure a les Terres de l'Ebre, però sí a Vila-seca i a Les Gavarres de Tarragona, tant en castellà com en català. Astroboy és un personatge mític al Japó, creat primer pel gran mestre del manga Osamu Tezuka, i després traslladat a la televisió amb una sèrie en blanc i negre, de l'any 1963. Com una mena de Pinotxo futurista, Astroboy és un xiquet robot creat pel professor Ochonomizu, un científic de l''Institut de les Ciències del Japó. Astroboy sap que és un robot amb cos de xiquet, però ell pensa que és diferent dels altres robots perquè té sentiments humans. Entre els seus poders hi ha visió de rajos-X i una super-oïda, però sobretot uns supercohets a les seues cames i braços, amb una potència enorme que li permeten volar i disparar contra els enemics.



Per la seua banda, Tezuka està considerat com el pare o el déu del manga, i al seu llapis devem una de les característiques més conegudes de l'animació japonesa, que és la de dibuixar els ulls desproporcionadament grans i molt expressius, un tècnica que l'autor d'Astroboy va copiar de Walt Disney. De fet, fins i tot la vestimenta clàssica i el pentinat punxegut d'Astroboy recorden poc dissimuladament l'aparença del ratolí Mickey. Al nostre país, a través de l'antic canal Jetix i de Cuatro, també hem pogut veure una última actualització d'Astroboy, una sèrie molt recomanable a càrrec de Rintaro, que l'any 2002 també va adaptar un altre manga de Tezuka, la revisió del "Metrópolis" de Fritz Lang.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com