9 d’ag. 2010

Trist adéu als canals Cultural.es i Clásico

Quan la televisió s'estreny el cinturó, la primera víctima sempre és la cultura. Els programes culturals, tot i que no sempre són els més costosos de produir, sí que són considerats els menys rentables, com si l'educació i el coneixement es poguessin mesurar en una balança al costat de la frivolitat i l'entreteniment. Avui s'ha confirmat que durant el mes de setembre deixaran d'existir les dues últimes apostes de RTVE per la cultura, els canals Clásico i Cultural.es. D'una banda, Clásico va nàixer el 1994 per completar l'oferta cultural de RTVE amb l'emissió de documentals, pel·lícules i música culta, però des del 1997 s'havia centrat en la música clàssica, el jazz i el flamenc. Actualment, tot i que era un canal finançat amb fons publics, només es podia veure a través de les plataformes de televisió de pagament. Tot i que hauria estat un bon canal Arte o un excel·lent Mezzo espanyol, ara el canal Clásico tancarà les seues emissions el 30 de setembre.

Tant la programació de Clásico com la de Cultural.es passaran a formar part, teòricament, de la graella de La 2. En aquest cas, la vida de Cultural.es ha estat encara més curta, ja que va nàixer fa només un any i tres mesos a la televisió de pagament, en substitució de l'antic Docu TVE, amb la promesa que havia de ser la nova aposta de TVE en la segona fornada de canals gratuïts de la TDT. La idea era, de fet, que Docu TVE i Clásico es fusionessin per esdevenir el canal Cultural.es. Però Cultural.es també s'apagarà durant el setembre, i ens deixarà amb l'enyorança del que hauria pogut ser i no va ser. Ara només ens queda pregar perquè aquesta renovació i culturització de La 2 no acabi per, a la llarga, arraconar encara més la programació cultural de TVE als horaris marginals de sempre.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com