10 d’ag. 2010

En marxa la versió beta del nou 3alacarta

Televisió de Catalunya continua innovant. El web de TV3 ha estrenat aquest dimarts la versió beta que CCRTV ha dissenyat per millorar el servei de vídeo del 3alacarta, amb una nova manera de gaudir d'aquest servei a tota pantalla i amb un accés en el mateix entorn a l'emissió en directe dels diversos canals. A banda, han anunciat novetats imminents, com la creació de canals en directe exclusius per internet, o bé informació extra i vídeos exclusius. La principal novetat que ja es troba activa és que, en el moment d'accedir al 3alacarta, es reprodueix automàticament un vídeo recomanat, o bé l'últim canal que l'usuari ha estat mirant. Amb un sol click, l'internauta pot passar de reproduir un vídeo a un canal en directe, així com connectar-se a Facebook per participar en alguns programes que s'emeten en directe, tot enviant-hi comentaris.

La navegació per la versió beta del nou 3alacarta és molt senzilla, i la interfície recorda molt la d'altres plataformes de vídeos sota demanda com ADNStream. Des del nou 3alacarta es pot consultar l'arxiu de vídeos (ordenats per programa i alfabèticament) i accedir també als vídeos destacats que proposen des del portal. A banda, també hi ha un accés més ràpid als vídeos més vistos i als més votats, i els usuaris poden indicar quins són els seus favorits, per veure'ls més endavant. Tots els vídeos inclouen una sinopsi i un accés directe al web del programa o de la sèrie en què han estat emesos. De la mateixa manera, hi ha un servei de subscripció als vídeos per RSS, i aquests es poden enviar, incrustrar o compartir en les princiapls xarxes socials. Finalment, amb la guia de programació que s'incorporarà més endavant, es podrà navegar pels dies anteriors i recuperar els programes que ens vam perdre. A més, amb les noves aplicacions que s'estrenaran a  la tardor podrem estar al corrent de les últimes notícies (una integració amb el portal 3cat24?), tenir a l'abast les previsions del temps o bé seguir esdeveniments en directe, sense deixar de veure el nostre programa preferit.

Creat el 2004, el servei de vídeo a la carta de TV3 té avui dia un arxiu històric de més de 120.000 vídeos, que s'incrementa cada setmana amb prop de 700 peces més. Per això, l'ús del 3alacarta creix cada any, i el 2009 les xifres de consum van arribar a 3.600.000 hores de vídeo sota demanda, i a 1.130.000 hores de consum del senyal.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com