1 de juny 2010

RTVE liquida el canal Cultural.es i torna a renovar La 2

El Consell d'Administració de RTVE ha aprovat la desaparició del Canal Cultural.es, fins ara a les plataformes de pagament i que havia de fer el salt a la TDT, i que siga La 2 la que assumisca l'emissió de continguts culturals a la televisió pública estatal. En aquest sentit, cal recordar que RTVE i el Ministeri de Cultura van llançar el Canal Cultural.es per Sant Jordi del 2009, amb Luis Fernández i César Antonio Molina al capdavant de les dues institucions. Però només un any després, i amb Alberto Oliart a la direcció de l'ens estatal, el consell de RTVE ha donat llum verd a la reforma de La 2 i a l'absorció de la programació cultural, cosa que significa l'aniquilació del Canal Cultural.es.

A partir del setembre, la Segona Cadena serà bàsicament un canal dedicat a la cultura, mentre que els actuals continguts esportius, informatius i infantils passaran de manera gradual a Teledeporte, Canal 24 Horas i Clan TVE. Per la seua banda, l'espai que havia d'ocupar Cultural.es a la TDT seria destinat al canal Parlamento, com havien demanat les Corts Generals a RTVE. Però encara abans, i com a avanç del que serà la programació renovada de La 2, el proper 7 de juny la Segona Cadena incorporarà una nova franja diària de mitja hora (19.30 a 20.00 hores), amb alguns dels programes més destacats de l'actual Canal Cultural.es: l'espai de música "Mapa Sonoro" (dilluns), el magazine de tendències "Nube de tags" (dimarts), el programa sobre el panorama cultural "Escala 1:1" (dimecres), "Sala Gugge" (dijous) i "Los oficios de la cultura" (divendres). Els diumenges, la franja cultural de La 2 començarà a les 18.00 hores amb l'emissió de "La mitad invisible", però a partir del setembre començarà cada dia a les 17.00 hores.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com