16 de nov. 2009

'Les veus del Pamano', aquesta nit doble estrena a TV3 i a internet



TV3 estrena aquesta nit (21.50h.), tant a la televisió com en directe a través del portal d'internet TV3.cat, l'adaptació a la petita pantalla de Les veus del Pamano, escrita per Jaume Cabré i una de les novel·les catalanes més llegides dels últims anys. En realitat, la versió televisiva de Les veus del Pamano és una minisèrie de dos capítols, que TV3 continuarà i per tant acabarà demà dimarts, a partir de les 22.20 hores. Els que ja l'han vista, han afirmat que és un producte d'una qualitat excel·lent, i que l'adaptació de l'obra literària està molt ben aconseguida. La sèrie narra la història d'un mestre d'escola obligat a dur una doble vida, entre els falangistes i els maquis, acabada la Guerra Civil, en un poble del Pallars. Més concretament, Les veus del Pamano comença l'any 1943, quan un jove mestre anomenat Oriol Fontelles (Roger Coma, de Porca misèria) marxa amb la seua dona embarassada a un petit poble del Pirineu. Molt aviat, però, es veurà atrapat entre les lluites secretes dels maquis i el sector falangista del poble, encapçalat pel seu alcalde, en Targa (Francesc Orella, de Ventdelplà). 50 anys més tard d'aquests fets, una mestra d'escola descobreix el diari secret del mestre, entre les ruïnes de l'antiga escola, i aquí és on comença la narració de Les veus del Pamano. Completen el repartiment Mar Ulldemolins (Ventdelplà) i Montse Germán (Infidels).



Cabré va publicar Les veus del Pamano a principis del 2004. En poc temps, la novel·la va obtenir el Premi de la Crítica Catalana, va esdevenir un fenomen supervendes a Catalunya, i es va traduir al castellà, l'alemany i l'italià, entre moltes altres llengües. Per la seua banda, el responsable de la minisèrie és Lluís Maria Güell, un habitual en la realització de produccions d'època com Amar en tiempos revueltos i La señora, però també d'altres sèries d'èxit com Ventdelplà. Les veus del Pamano és una coproducció entre TV3, Diagonal TV, Mallerich Films-Paco Poch amb la participació de TVE i la col·laboració de l'ICIC i de la Diputació de Lleida, i amb el suport al desenvolupament del programa Media.

+També pots llegir:
-Dossier Jaume Cabré. Les veus del Pamano

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com