13 de nov. 2009

'La señal', cinema negre argentí i debut de Ricardo Darín com a director, a La 2


La 2 de TVE estrena aquesta nit, dintre de l'espai Versión Española (21.50h.), la pel·lícula La señal, dirigida per l'actor Ricardo Darín l'any 2007. En realitat, Darín va agafar el projecte del realitzador Eduardo Mignogna, després de la mort sobtada del director, també responsable del guió d'una pel·lícula que es remunta al 1952. Així, mentre Evita Perón està agonitzant, un mediocre detectiu privat es veu embolicat en una història de traïció i d'ambicions. Contractat per Gloria, una bella i misteriosa dona, l'investigador descobrirà, a poc a poc, un violent entramat marcat per la venjança. En aquest sentit, La señal és cinema negre i també drama d'època i d'amor. La señal és el debut de Darín com a director, ja que Mignogna (el director de La fuga, que també ens va captivar amb Cleopatra) va morir poc després d'escriure el guió, i en ple procés de preproducció del film. Amb la intenció d'homenatjar Mignogna, Martín Hodara, tècnic habitual del cineasta mort, també va col.laborar en la direcció. Però tot i l'acceptació de la pel·lícula a l'Argentina, el guió no va saber aprofitar del tot la qualitat interpretativa d'actors de la talla de Darín o Diego Peretti (No sos vos, soy yo) i Julieta Díaz. No obstant, la pel.lícula acabaria destacant per la seua impecable ambientació i factura tècnica, en què cal remarcar la fotografia de Marcelo Camorino.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com