24 de maig 2009

Tòquio vist per 'Callejeros Viajeros'

El programa Callejeros Viajeros, que la cadena Cuatro emet els diumenges a les 21.30 hores, arriba aquesta nit a la capital del Japó. A Tòquio hi viuen 35 milions de persones. Els seus carrers són un formiguer de gent, sons i llums que enlluernen a cada pas. L'encreuament més transitat del món està a Tòquio, es diu Shibuya i el seu semàfor en verd permet el pas de cinc milions de persones al dia. Per anar a treballar milions de tokiotes agafen el metro diàriament. A les vuit del matí només hi ha una forma d'entrar en un vagó del metro, "d'esquena i empenyent". Així ho explica David, un madrileny de Móstoles que admira la cultura japonesa. Enmig d'aquest enrenou, la tranquil·litat d'un temple budista. Els japonesos utilitzen aquests llocs sagrats per a l'oració i per a curar els mals amb encens. A la capital japonesa és fàcil trobar una dona vestida amb el tradicional Kimono, però també veure un gos en texans i camisa. En quina altra ciutat es pot llogar un gos per passejar? Hi ha establiments en què et seus al terra per gaudir de la companyia ... d'un gat. Carícies, mims i proximitat felina per una estona, com el que contracta una senyoreta de companyia. És afecte animal per hores.
Mentrestant, en un parc de Tòquio, un grup d'imitadors d'Elvis balla les cançons del mite del rock davant la indiferència dels vianants. Res del que passa a la capital nipona impressiona els seus propis habitants. Ni tan sols el menjar de plàstic, imitacions perfectes de qualsevol producte que veiem en el plat d'un restaurant i que llueixen en un aparador esperant a ser comprats com a objecte de decoració. Dormir unes hores en un "hotel càpsula"-nínxols cuirassades en forma de tomba on dormen els japonesos-per als tokiotes és una cosa normal, però per Chema, "el nen cagat", és claustrofòbic: A Espanya s'enterra a les persones de la mateixa manera, diu. Chema porta onze anys vivint a Tòquio i encara que, segons ell, no és un bon cantaor, es guanya la vida cantant flamenc. La capital de l'imperi japonès és la barreja de moltes ciutats. És el passat i el futur. Tòquio és un reportatge de Sonia López, i tot seguit teniu la promo del programa d'avui diumenge...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com