31 de març 2009

Punt 2 es passa a la TDT i el canal de notícies 24/9 ocupa el seu lloc analògic

Continuen els canvis a la Televisió Valenciana. Des d'ahir dilluns, el nou canal 24/9 d'informació contínua es pot seguir a través del sistema analògic, tot ocupant les freqüències que fins ara tenia assignades el canal Punt 2, amb una programació basada en els espais culturals, les propostes infantils i els esports. Evidentment, aquest pas enrere de la TDT al sistema tradicional, quan falten pocs mesos per a l'apagada analògica, té dos objectius: en primer lloc, donar a conèixer el canal informatiu al 100% de la població valenciana, però també forçar la transició cap a la TDT de tots aquells que volen continuar veient la programació de Punt 2. Així, es pot discutir si aquesta és la millor estratègia per facilitar la implantació de la televisió digital terrestre i per donar a conèixer un nou canal, que res té a veure amb la que va seguir Televisió de Catalunya per potenciar el canal 33 i consolidar el K3-300, tot creant un senyal analògic que combina la programació del 33 amb la del K-3. Personalment, creiem que TV3 va fer-ho amb més temps, i que en canvi Canal 9 tenia ara molt poc marge de maniobra per donar a conèixer el seu nou canal entre la població. En canvi, allò que no compartim és el fet que s'haja realitzat el canvi sense cap tipus d'informació prèvia als espectadors, d'un dia per a l'altre, una actuació que ha molestat molts valencians que han deixat de veure Punt 2 en qüestió d'hores. A més, cal tenir en compte que els canals autonòmics de la TDT encara no arriben a la totalitat de la població de la Comunitat Valenciana. Tot seguit, podeu veure un vídeo amb les emissions en proves de 24/9, després d'una connexió amb l'Ebre a punt d'eixir-se a Miravet...



Siga com siga, amb aquest traspàs al sistema analògic del canal 24/9, el Grup RTVV vol apostar per la immediatesa i proximitat a l'espectador, ja que els continguts del canal es basen en una informació immediata i propera, a l'estil del català 3/24, per respondre a les exigències d'una audiència que vol conèixer de primera mà, i pràcticament a l'instant, tot allò que passa al seu voltant. El canvi de sistema permetrà que el canal 24/9, dirigit pel periodista José López Jaraba, arribe al 100% de la població del País Valencià. El canal informatiu va començar les seues emissions el passat mes de febrer, amb l'objectiu d'ampliar l'oferta informativa de TVV, i tot convertint-se en el quart canal de la televisió autonòmica valenciana, després de Canal 9, Punt 2 i TVVi.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com