26 de maig 2009

Els bastards són ells, Tarantino

Ja hi som. Els directius dels estudis Universal han convidat el director Quentin Tarantino a tornar a la sala de muntatge per retocar la versió que es veurà als cinemes de la seua última última pel·lícula, Inglourious Basterds. L'objectiu és que tinga més acció i menys diàlegs, cosa que sens dubte podria trair l'esperit de l'obra de Tarantino. Finalment, el director nord-americà no es va emportar la cobejada Palma d'Or al festival de Cannes, si bé l'actor alemany Christoph Waltz va aconseguir emportar-se el premi al millor actor. Com ja sabreu, Inglourious Basterds és l'esperada pel·lícula de Tarantino sobre la Segona Guerra Mundial, que suposa la seua revenja personal contra els nazis. Interpretada per Brad Pitt, Diane Kruger, Mike Mayers i Christoph Waltz, la pel·lícula explica la història d'un escamot de soldats aliats que rep la missió d'eliminar membres de la jerarquia nazi, a la França ocupada pels alemanys. De fet, les sensacions que el film va deixar entre el públic, després de la seua projecció al festival francès, van ser molt dispars i van deixar una mica freds uns espectadors que, tenint en compte la carrera de Tarantino, esperaven alguna cosa més "brutal". A més, la falta de ritme en la narració ha estat el retret més generalitzat entre els crítics que van veure Inglourious Basterds. És per això que el director de Pulp Fiction li donarà uns retocs que, segons assegura una informació publicada per la revista Variety i recollida avui per Europa Press, consistirà, entre d'altres coses, a afegir alguna escena d'acció ja filmada, i que va quedar al calaix perquè la durada actual de la cinta s'ho permet. El muntatge d'Inglourious Basterds que va arribar a Cannes durava poc menys de dues hores i mitja i, per tant, a Tarantino li queda encara marge fins a arribar al límit imposat per contracte amb la Universal, que és de dues hores i 48 minuts. Amb tot, per poder afegir aquesta dosi extra d'acció i acontentar els directius de l'estudi, Tarantino ha hagut de sacrificar el paper que encarna Maggie Cheung. En aquest sentit, Tarantino ja s'hauria posat en contacte amb l'actriu, natural de Hong Kong, per comunicar-li que després de l'estrena a Cannes es veurà "forçat" a retocar la pel·lícula i tallar el seu paper. Per tant, Cheung i tots nosaltres haurem d'esperar fins que que es comercialitze el muntatge del director, per veure en acció la seua Madame Mimieux. Una veritable llàstima. Els bastards són ells, Quentin...



About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. Quina mala notícia. Jo propose a Tarantino que a la seva propera peli faça crítica dels estudis de cinema i pose les coses al seu lloc. Justícia poètica.

    ResponElimina
  2. Això dels muntatges de les pel·lícules és un xou. No m'agrada gens que existeixin diferents versions d'una mateixa pel·lícula, ni als festivals, ni als dvd's ni enlloc. Una pel·lícula és una pel·lícula, amb el seu únic muntatge, sinó podrien estar fent mil versions d'un mateix film de forma eterna. Em foten dels nervis.

    Per cert, com a seguidor incondicional del Tarantino dels anys 90, ja no m'espero gairebé res de bo amb aquesta, sobretot després del desastre de Death Proof...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com