1 d’abr. 2009

El nou canal Cultural.es de TVE s'estrenarà per Sant Jordi i substituirà l'actual Docu TVE

TVE i el Ministeri de Cultura han elegit el proper 23 de abril, diada de Sant Jordi i data de l'enterrament de Miguel de Cervantes i de la mort de William Shakespeare, per iniciar les emissions en proves del nou canal Cultural.es. L'ens públic i el Ministeri només havien anunciat, fins ara, que l'esperat Cultural.es començaria les emissions durant el mes d'abril, i molts esperàvem que avui fos el tret de sortida de la posada en marxa del canal. Però encara haurem d'esperar uns dies més, segons va avançar ahir l'agència de notícies Servimedia. Així, Cultural.es començarà a emetre en proves a través de les plataformes de televisió per cable i per satèl·lit, just un any abans de fer el salt a la televisió digital terrestre (TDT), a l'abril del 2010, quan es face efectiva l'apagada analògica. Així, durant aquest any de proves, el nou canal ocuparà l'espai de l'actual canal de documentals Docu TVE (dial 67 de Digital+). En aquest sentit, la desaparició confirmada de Docu TVE és sens dubte una mala notícia per als afeccionats al gènere, però sobretot per al centre de producció de RTVE a València. De moment, però, sembla que es manté el Canal Clásico, ja que en un primer moment s'havia parlat de la fusió amb Docu TVE per propiciar el naixement de Cultural.es.
D'altra banda, la setmana passada va aprovar-se, per unanimitat, una resolució a la comissió de Política Cultural del Parlament, que reclamava que el nou canal Cultural.es puga tenir la seu a les instal·lacions de RTVE de Sant Cugat del Vallès. A més, ERC ha presentat al Congrés dels Diputats una proposta perquè Cultural.es puga operar des de Sant Cugat i perquè les seues emissions siguen multilingües, és a dir, en les diferents llengües oficials de l'Estat espanyol. Finalment, entre els projectes més immediats del canal hi ha la recuperació del mític espai de teatre Estudio 1, un homenatge als 30 anys de La leyenda del tiempo, el disc de Camarón de la Isla, i especials sobre el guionista de cinema Rafael Azcona i l'escriptor català Josep Pla.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com