30 de març 2009

La Passió, segons la BBC i l'HBO

Aquesta nit s'estrena a Canal+ la minisèrie sobre La Passió de Crist que van coproduir la cadena britànica BBC i la nord-americana HBO. El responsable del guión de La Passió, el primer capítol de la qual s'emetrà avui a partir de les 22.00 hores, es Frank Deasy, guanyador d'un premi Emmy per la sèrie Principal sospechoso, que també s'ha pogut veure per Canal+. En el cas de La Pasión, la BBC i l'HBO han volgut recórrer a documentació molt exhaustiva i a la col·laboració d'historiadors, científics i teòlegs, amb l'objectiu de realitzar una representació el més fidel possible del context en què s'hauria desenvolupat l'última setmana de la vida de Jesús de Natzaret. Per tant, La Pasión posa en dubte la literalitat del Nou Testament i dóna a conèixer dades fins ara poc conegudes o ignorades, tot reinterpretant diferents aspectes com la crucifixió o el paper d'alguns personatges històrics. De fet, amb motiu de la seua estrena al Regne Unit, la sèrie va dividir la comunitat catòlica, ja que si d'una banda un sector va demonitzar la reinterpretació de la història bíblica i que s'intente explicar les raons dels botxins de Crist, l'altre sector ha agraït que s'haja actualitzat el missatge cristià tot adaptant-lo als nous temps de la televisió. En aquest sentit, La Pasión proposa un Jesucrist clavat pels braços i no per les mans, i en posició fetal, que és la posició que mostrava un esquelet descobert l'any 1968 prop de Jerusalem. L'encarregat d'interpretar Jesús de Natzaret ha estat l'actor Joseph Mawle, mentre que el director de la minisèrie ha estat Michael Offer. A més, la crítica anglesa també ha destacat el paper de James Nesbitt, l'actor que interpreta Ponci Pilat. Avui s'emet el primer capítol, i el proper dilluns, 6 d'abril, el segon capítol de La Pasión.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com