28 de març 2009

Indiana Jones en missió secreta a Barcelona

Avui ens hem trobat amb un vídeo impressionant. Si fa uns dies us comentàvem que Batman serà el protagonista de la propera edició del Saló del Còmic, amb l'exposició sobre el protector de Gotham i la nova història gràfica sobre les aventures de Batman a Barcelona, avui cal dir que aquest no és el primer personatge de ficció contemporani que visita la capital catalana. L'any 1917, en plena Primera Guerra Mundial i en una missió d'espionatge, el jove Indiana Jones també va recórrer els carrers i les tavernes de Barcelona. De fet, fins i tot el Gran Teatre del Liceu i la plaça de bous! El vídeo pertany a la sèrie Las aventuras del joven Indiana Jones (The Young Indiana Jones Chronicles), una producció de George Lucas per a la cadena ABC (1992-1996), que aquí va emetre Antena 3. El capítol és el quart episodi de la segona temporada, i als Estats Units es va emetre ni més ni menys que el 12 d'octubre de 1992, just quan es complia el cinquè centenari del Descobriment d'Amèrica. Per tant, 500 anys després que Cristòfol Colom arribés al continent americà, Indiana Jones descobria Barcelona. Serà aquesta coincidiència un missatge secret sobre la possible catalanitat de Colom? Tot seguit teniu un resum del capítol Barcelona, May 1917, que va dirigir Terry Jones, un dels membres dels genials Monty Python...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com