12 de nov. 2007

'Por qué no te callas?', l'últim fenomen a internet

Com ha dit el meu amic Guillermo Álvarez, no havien passat ni 24 hores i l'incident del rei d'Espanya amb el president de Veneçuela ja s'havia convertit en un l'últim fenomen a internet. Des dels inevitables vídeos a You Tube passant a un gran nombre de fotomuntatges i animacions, el famós ¿Por qué no te callas? de Joan Carles de Borbó ha provocat que un conflicte diplomàtic més o mensy greu, que normalment no haguéssim vist, hagi traspassat totes les fronteres gràcies a què hi havia una càmera de televisió enregistrant el moment. Perquè al marge de les interpretacions polítiques que puguéssim fer, crec que el més important del tema és que uns caps d'Estat s'han comportat com si estiguessin en la intimitat, però sense pensar que estaven en un acte oficial amb càmeres al davant. En el cas d'Hugo Chávez, és una diferenciació que no acostuma a tenir en compte, ja que el president de Veneçuela ha creat un personatge bel·ligerant, barroer, populista i histriònic, que és molt conscient de la importància dels mitjans de comunicació i de la propaganda. Per això, ell que critica l'expresident José María Aznar per les seues amistats amb George W. Bush, és capaç de tancar un canal de televisió crític, o de reprimir una protesta d'universitaris, i quedar-se tan ample, passant pel més demòcrata de tots. De fet, crec que l'únic que, en aquest incident, no ha abandonat el seu guió ha estat Chávez, i que el rei d'Espanya va caure de quatre potes en la seua trampa. Per molta gràcia que ens pugui fer aquí la reacció del monarca, el que queda clar és que Chávez ha aconseguit el que pretenia: donar una imatge neocolonialista d'Espanya, tenint en compte el seu enfrontament amb les empreses espanyoles i els seus interessos a Amèrica del Sud. Siga com siga, prepareu-vos perquè amb això tenim per a uns quants dies... Personalment, ja tinc ganes de veure com ho agafa El Jueves.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

3 COMENTARiS:

  1. Els d'El Jueves... i a Polònia!! Segur que riurem moooooolt!! :-)

    ResponElimina
  2. Benvolgut, t'envio informació sobre un dels esdeveniments que estem muntant des del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Rambla Egara, 270. Terrassa), per si és del teu interès:

    Una recerca de ciència ficció: Els experiments del CERN s’expliquen al mNACTEC

    Seguint amb la programació del cicle “El mNACTEC aparador del CERN”, i en el marc de la Setmana de la Ciència 2007, el mNACTEC organitza una conferència per explicar les relacions que s’estableixen entre la ciència produïda als grans centres de recerca, com el CERN, i la ciència ficció o la literatura fantàstica.

    Aquest diumenge 18 de novembre a les 12h, els investigadors en física Jordi José i Manuel Moreno, especialistes en temes de ciència ficció, passaran revista a les pors irracionals derivades de la recerca científica. L’acte arrencarà amb les "monster movies" dels anys 50 i desembocarà amb el risc de generar microforats negres al laboratori.

    Gràcies

    ResponElimina
  3. Gustau,
    ara resulta que també tens spam a l'Ebremedia!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com