5 de març 2009

La mort de Winstonman i la publicitat de Mad Men

Avui hem escollit una peça de Canal+ sobre Mad Men i la publicitat als anys seixanta per a la portada de Pantalla-Completa, tot coincidint amb l'anunci de la mort d'Alan Landers, més conegut pel sobrenom de Winstonman per haver protagonitzat molts dels anuncis de la famosa tabacalera. Si heu vist Mad Men o com a mínim el primer episodi que Cuatro va estrenar fa uns dies (amb un bon registre d'audiència, de gairebé el 16% de quota de pantalla, tot i l'horari de matinada), ja sabreu de què us parlo. A Mad Men es passen el dia fumant, i a més a més ideant les campanyes publicitàries de les tabacalares, just en el moment en què els primers informes mèdics començaven a alertar de la relació entre tabac i càncer, i tothom començava a qüestionar l'ús social de les cigarretes. Per tant, calia anunciar el tabac d'una altra manera, intentant traure-li qualsevol càrrega negativa. A diferència de l'home Marlboro, encarnat per un cowboy rude i indomable, l'home Winston era distingit, elegant, urbà, familiar i sensible. En aquest sentit, un dels protagonistes d'aquest tipus de campanyes va ser Alan Landers, tan famós que va aparèixer a la pel·lícula Annie Hall, de Woody Allen, interprentant-se a ell mateix en una festa... i encenent una cigarreta. Convertit en un exfumador empenedit i militant, Landers havia superat dos càncers de pulmó des del 1987, però divendres va morir a causa d'un càncer de laringe que feia mesos que patia, i que l'antic actor i model també atribuïa al tabac. De fet, Winstonman s'havia convertit en un dels activistes més ferotges contra la indústria tabacalera. També era un activista anti-tabac a través d'internet, on havia posat en marxa un web i un bloc, en què últimament explicava la seua experiència per intentar véncer la malaltia. El seu últim apunt és de fa només unes setmanes, quan havia completat la meitat de la radioteràpia.
Tot seguit, podeu veure un anunci de Winston de l'any 1961 en què Alan Landers no és el protagonista, sinó Pedro Picapiedra i Pablo Mármol...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com