13 de set. 2007

Arucitys es passa al català

Ahir vaig veure, no sense certa sorpresa, que Alfons Arús estava fent el programa Arucitys íntegrament en català. Els seus col·laboradors també havien canviat de llengua, com si la pausa festiva per la Diada hagués tingut algun tipus d'efecte sobre la part del cervell que s'encarrega del llenguatge. De fet, dilluns vaig veure el programa de 8TV i encara parlaven en castellà... Com recordareu, el grup Godó havia rebut moltes crítiques perquè un dels programes estrella del seu canal es feia íntegrament en castellà. En aquest sentit, la concessió administrativa d'aquest canal privat autonòmic obliga Emisssions Digitals de Catalunya a incrementar progressivament el percentatge del català, fins arribar al 100% però amb les mateixes excepcions que se segueixen a TV3. Fins ara, el Consell de l'Àudiovisual de Catalunya havia estat molt permissiu amb 8TV, abans Td8 i encara abans City TV. Però al marge del tema lingüístic, la concessió televisiva del grup Godó també comet altres incompliments, com el de no haver completat el seu desplegament tècnic en el sistema de televisió digital terrestre (TDT) o la seua incapacitat per desenvolupar els altres tres canals que té al seu múltiplex, i que encara continuen en fase de proves.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

5 COMENTARiS:

  1. Ja deia jo que era estrany. Així tot encaixa.

    ResponElimina
  2. A eso lo llamo yo, libertad de expresión.

    ResponElimina
  3. si la concessió està feta amb la condició de que el programa es fagi en català es normal que el programa esfaci en català, sino es pot revocar per incumpliment

    ResponElimina
  4. Cada día hay más libertad en cataluña. Estoy muy contento de vivir en un territorio tan comprensivo, abierto, cosmopolita e integrador.Por que sancionar un programa por sus contenidos si podemos hacerlo por no utilizar una lengua? Esta está para unir y no para desunir.
    Anyway, Visca Catalunya!

    ResponElimina
  5. unas instituciones que obligan, con sus normativas aprobadas democráticamente, a utilizar una lengua (el catalán) dejando sin posibilidades de utilización la otra lengua que hablan sus ciudadanos; tiene como resultado la discriminación (¿positiva?) y el autoritarismo (¿democrático?)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com