10 d’ag. 2007

Nicolau Casaus i la necrofília de Canal+

La mort de Nicolau Casaus, exdirectiu històric del Barça, ha fet vessar aquests dies rius de tinta i tot tipus d'elogis cap al que va ser conegut com el gran Cavaller del Futbol. Segur que estan plenament justificats, tenint en compte que Casaus és una figura imprescindible per entendre la definitiva expansió social del barcelonisme, dintre i fora de Catalunya, durant els últims 30 anys. A més, va ser el gran protagonista del fitxatge de Diego Armando Maradona pel Barça. TV3 va emetre un especial l'altra nit (que és molt possible que ja tinguessin mig preparat), però el súmmum de la necrofília mediàtica és aquest costum que té Canal+ de fer programes pòstums. Així, l'especial Epílogo dedicat a Nicolau Casaus, que ahir a la nit ja es va poder veure al canal de pagament de Sogecable en un primer passi, s'emet també aquesta tarda a partir de les 18.55 hores. Es tracta de la darrera entrevista concedida per Casaus, i recull les declaracions que va realitzar l'ex-vicepresident del Barça amb la condició que fossin emeses només després de la seua mort. D'una banda, és cert que Epílogo de Canal+ ha emès especials molt interessants, amb entrevistes pòstumes a gent com Manolo Vázquez Montalbán o José Luis Coll, però d'altra banda em sembla de mal gust entrevistar per sistema persones que contesten les teues preguntes sabent que tenen la mort a prop. I més encara, emetre el programa quan encara no s'ha fet el funeral (es farà avui a les 12.00 hores al tanatori de Les Corts de Barcelona). D'alguna manera, és com anar a fer-li l'última entrevista a peu del taüt...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com