16 d’ag. 2007

L'instant decisiu de Messi

Sempre he admirat la capacitat que tenen alguns fotògrafs per captar el moment més important d'una notícia. Es tracta de posar a la pràctica el concepte de l'instant decisiu que va teoritzar el francès Henri Cartier-Bresson, i que d'alguna manera també serveix per resumir l'esperit de la seua obra. Al gol que Leo Messi aconsegueix marcar ahir a la tarda en el partit amistós contra el Bayern de Munich, el més important no és quan la pilota entra al fons de la porteria. El més important no és veure la pilota rebotant fantàsticament al pal i després adormint-se serenament al fons de la xarxa. El més important és l'instant decisiu en què Messi estira plàsticament la cama esquerra i xuta la pilota amb la punta del peu. Per això he volgut fer aquest homenatge no al gol de Messi, sinó a aquesta fotografia servida per l'agència EFE, que avui trobem reproduïda a les portades i a les pàgines interiors de molts diaris. En concret, la nostra l'hem aconseguit al web de Mundo Deportivo. Senzillament, la fotografia és una meravella.
Segons Cartier-Bresson, la vida és una successió d'instants fugaços, alguns dels quals són dignes de ser immortalitzats en una fotografia. El fotògraf ha de tenir la sort de trobar-los, però també la paciència i el sentit professional necessari per saber estar en el lloc i en el moment just, per captar el moment més important. Per l'ideòleg de l'instant decisiu, fotografiar era com aguantar la respiració, mentre l'ull, la ment i el cor s'uneixen per disparar la càmera i captar l'instant decisiu i fugaç. Però el més important és que Cartier-Bresson mai va utilitzar ni filtres, ni flashos ni trucs o retocs de laboratori. Això ara mateix és gairebé impensable, i més amb l'extensió social de les càmeres digitals i els programes informàtics de retoc fotogràtic. La imatge compta més que mai, i es busca la imatge perfecta. Però en essència, el concepte de l'instant decisiu és el mateix. Prefereixo veure el xut de Messi que la pilota entrant a la porteria.

Si t'agrada el bloc, vota'm al Votam al TOP CATALÀ!

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com