18 de març 2009

'Los abrazos rotos' arriba als cinemes

L'estrena de Los abrazos rotos, la nova pel·lícula de Pedro Almodóvar, és la principal novetat de la cartellera d'avui, que avança diverses estrenes un parell de dies. Los abrazos rotos és l'últim film d'Almodóvar després de l'èxit que va aconseguir amb Volver, però sobretot la primera pel·lícula que s'estrena de Penélope Cruz després de l'Oscar a la millor actriu secundària per Vicky Cristina Barcelona. Amb tot, el protagonista principal de Los abrazos rotos no és l'actriu madrilenya, sinó el català Lluís Homar, que intepreta un director de cinema que s'ha quedat ceg i que recorda el seu passat, tot esdevenint un trassumpte del mateix Almodóvar. De fet, Los abrazos rotos és una pel·lícula sobre el cinema dins del cinema, però el director espanyol també s'ha permès autoparodiar-se, amb una cita clara al seu primer gran èxit internacional, Mujeres al borde de un ataque de nervios. Així, després d'interpretar el rei Joan Carles de Borbó a la minisèrie sobre el 23-F, Lluís Homar és aquí el director Mateo Blanco, també conegut com Harry Caine quan signa els seus treballs literaris, relats i guions cinematogràfics. Després de la mort en accident de Lena, el personatge interpretat per Penélope Cruz, Blanco desapareix i el protagonista només respon al nom de Caine, el seu pseudònim, ja que pensa que Mateo va morir amb Lena en l'accident de Lanzarote. Catorze anys després de la pèrdua, Caine encara viu dels records i té l'ajuda de la seua antiga directora de producció, interpretada Blanca Portillo, que repeteix amb Almodóvar després del seu impressionant paper a Volver. El repartiment de Los abrazos rotos el completen altres cares conegudes del cinema d'Almodóvar, com la inevitable i magnífica Chus Lampreave, Kiti Manver, Angela Molina i Rossi de Palma, a més de Mariola Fuentes, Alejo Sauras, Lola Dueñas, Tamar Novas i Kira Miró. També hi ha el veterà José Luís Gómez, que diuen que fa un paper memorable, així com el jove Rubén Ochandiano i l'actriu Carmen Machi, que interpreta la regidora Chon. De fet, Machi encarna el mateix paper que al curmetratge La concejala antropófaga, el divertit retorn d'Almodóvar al curt, que podeu veure a partir d'avui i fins demà a la portada de Pantalla-Completa. Tot seguit, teniu el tràiler de Los abrazos rotos...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com