14 de març 2007

'Flash Gordon' vol conquerir l'univers del DVD

El proper 21 de març surt a la venda en DVD la col·lecció completa d'un dels dibuixos animats que més m'agradaven quan era menut: Flash Gordon. Dirigida l'any 1979 per Hal Sutherland i Don Towsley, la sèrie va esdevenir un dels dibuixos animats més exitosos dels primers anys vuitanta, i ara ja són considerats de culte. De fet, fins i tot recordo que vaig tenir un dels capítols de Flash Gordon que es podia veure al Super Cine Exin. Ara tindrem l'oportunitat de tenir la sèrie completa (ara ja hi ha alguna coseta penjada pel You Tube) per uns 20 euros. En total, 576 minuts d'animació clàssica, distribuïts en tres discos. Per desgràcia, no us espereu una edició de luxe, ja que no hi ha subtítols i ben just hi ha la possibilitat de veure la sèrie en anglès o en castellà (esperem que siga amb aquell sensacional doblatge en espanyol neutre, d'accent sudamericà).
Com ja sabreu, Flash Gordon és el gran heroi creat l'any 1934 pel dibuixant Alex Raymond, una veritable icona de la ciència ficció que ha servit d'inspiració a les grans sagues del gènere fantàstic, fins i tot Star Wars. De fet, no és d'estranyar que la sèrie d'animació es posés en marxa després de l'èxit de la primera pel·lícula de la saga galàctica, de la mateixa manera que un any després, el 1980, el productor Dino de Laurentiis va decidir-se per portar Flash Gordon a la gran pantalla, en la pel·lícula dirigida per Mike Hodges amb música de Queen. La sèrie que ara sortirà en DVD va ser produïda pel mític estudi Filmation, que primer havia fet una pel·lícula per a la televisió i després va reutilitzar les imatges per a la sèrie, eliminant els continguts més adults. Aquest estudi, que durant molts anys va ser l'única competència vàlida a Hanna-Barbera en el sector de dibuixos animats per a la televisió, també va produir la sèrie animada d'Star Trek, així com altres produccions mítiques, com la versió dibuixada de Bill Cosby, He-Man, Las Nuevas Aventuras de Superman, El llanero solitario, Sport Billy, Tarzan o el genial show de Super Ratón y las Hurracas Parlanchinas.
Tot seguit, podeu veure la primera part del primer episodi de la sèrie de dibuixos animats de Flash Gordon que ara apareix en DVD.




Si voleu veure la segona part del primer episodi, cliqueu aquí mateix.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

3 COMENTARiS:

  1. per només 20 euros és un pecat no trindre el Flash! haurem de trobar-lo... :DD

    ResponElimina
  2. Si te gusta el personaje tampoco deberías perderte el dvd que editó hace tiempo Círculo Digital y que traía el serial completo del año 40, "Flash Gordon conquista el universo". Valía la pena y yo lo tengo visto realmente barato en alguna tienda.

    Yo este "Flash Gordon" animado, por ese precio, me lo compraré aunque sea sólo por nostalgia.

    Saludos

    ResponElimina
  3. Jeje, también lo tengo, Jeremy Fox.
    Es un gran serial, que en parte sirvió de base a George Lucas para algunas de las escenas más memorables de Star Wars. Lo compré hace dos o tres años, en un pack con otros seriales clásicos, como El llanero solitario y Dick Tracy.
    Hasta pronto.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com