21 de febr. 2007

El POUM de Hitler, a Canal de Historia

Els plans urbanístics que Adolf Hitler havia projectat per a la gran Alemanya res tenen a veure amb els plans d'ordenació urbana municipal (POUM) de les nostres ciutats. Hitler tenia plans per construir una nova i gran nació, basant-se en la ideologia nazi, que permetés que Alemanya pogués comparar-se amb l'antiga Grècia i amb Roma. Això és el que explica el documental que aquesta tarda estrena el Canal de Historia (disponible al dial 65 de Digital+ i en altres operadors). Un equip d'investigadors han recomposat la fotografia de l'Alemanya que volia Hitler, a partir de les runes del que va construir i també dels plànols del seu arquitecte, Albert Speer, i dels projectes que mai van arribar a realitzar-se. Així, el documental recrea la tribuna del Camp Zepelling, que tenia un aforament per a 60.000 persones, i el projecte de l'estadi olímpic de Berlín, que havia de tenir una capacitat per a 405.000 persones assegudes. Speer també havia dissenyat els monuments que Hitler havia planejat dedicar-se a ell mateix, i que s'haurien construït si el Tercer Reich hagués guanyat la guerra: un Arc del Triomf dues vegades més alt i quatre vegades més ample que l'arc de París, i el Saló del Poble, una estructura tan gran que podria encabir la Torre Eiffel. El documental, que començarà a les cinc de la tarda, es reemetrà aquesta nit a partir de la una de la matinada, i també demà dijous a partir de les nou del matí. Una hora més tard, a les sis de la tarda, el Canal de Historia també ha programat un altre documental sobre la figura de Hitler, que analitza la seua relació amb el seu metge personal, el doctor Theodore Morrell, a la vegada que repassa les diferents malalties del dictador nazi.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Collons, estos sustos no me'ls pegos home xD Pensava que a Canal Historia surtiria algún documental sobre una suposada relació entre el P.O.U.M. i Hitler xD

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com