22 de febr. 2007

Canal+ va emetre el Barça-Liverpool només en castellà i en anglès

Al marge del resultat i del mal joc del Barça durant tota la segona part, el que més em va molestar de la retransmissió del partit amb el Liverpool que va fer ahir Canal+ és que només va emetre la narració en castellà i en anglès. Ens expliquem: el canal premium de la plataforma Digital+ va emetre per la primera pista d'àudio el partit en castellà, com sempre amb la narració de Carlos Martínez i Michael Robinson, mentre que a la segona pista de so podíem sentir la narració del partit en anglès. Tècnicament, és perfectament possible l'habilitació d'una tercera pista amb el partit en català, com podem comprovar si comprem algun partit del servei Taquilla de Digital+: tindrem el partit en castellà, en català i amb la narració que fa la cadena SER. Com sempre, ser catalans ens costa més diners, perquè la nació va lligada al finançament, i els canals de televisió ja semblen les autopistes... Però si fer això a Canal+ costés més diners del compte, el que haurien de fer és deixar el partit en castellà a la pista primera, i encarregar una narració en català a la gent de Barça TV, o col·locar, per exemple, la narració que faci Catalunya Ràdio, emissora que també pot sintonitzar-se a través d'aquesta plataforma per satèl·lit. És lamentable que tinguin més drets lingüístics els anglesos que viuen a Espanya, que els catalans que volen veuen el Barça en català, tant dins com fora de Catalunya. Si creieu que exagero, un altre exemple és l'emissió de la pel·lícula Amor idiota, que l'altre dia emetien al canal Dcine Español amb una única pista d'àudio en castellà, mentre que a Digital+ és possible veure totes les pel·lícules estrangeres en versió original.

Foto: portada d'avui del diari Sport.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com