18 d’abr. 2011

Les xarxes socials al món àrab i el periodisme post-WikiLeaks

La revista Capçalera, que edita el Col·legi de Periodistes de Catalunya, inclou aquest mes d'abril un interessant dossier especial amb cinc articles que reflexionen sobre les conseqüències a curt, mitjà i llarg termini de les filtracions de WikiLeaks. Així, hi ha un anàlisi sobre com estan canviant les rutines informatives d’alguns mitjans, arran d’aquestes filtracions; una crònica de com des d’El País es va gestionar la publicació dels aquests cables diplomàtics; un article sobre les tensions entre alguns mitjans britànics amb el fundador del web, Julian Assange; una opinió d'Eduardo Martín de Pozuelo, periodista d’investigació de La Vanguardia; i, finalment, un repàs a d'altres webs que copien el model de WikiLeaks. D'altra banda, la revista Capçalera aborda el paper de les xarxes socials i els nous canals de comunicació, com Twitter o Facebook, i de com han influït en força en les revoltes al món àrab. La revista analitza aquests nous canals de comunicació i, sobretot, se centra en l’evolució de les xarxes socials dins la blocosfera àrab. A més d'altres temes d'interès, Capçalera també inclou una entrevista amb Toni Soler i un diàleg sobre periodisme entre Lluís i Marc Permanyer. Podeu llegir Capçalera en línia, en el següent enllaç...


About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com