23 de març 2009

'Barrio Sésamo' torna avui a TVE

El programa infantil i educatiu Barrio Sésamo, creat per Jim Henson i emès per primer cop l'any 1969 a la cadena pública NET (l'actual PBS), ha tornat avui a TVE. Així, més trenta anys després de la seua primera emissió a l'Estat espanyol, el mític espai infantil de ninos de peluix ha tornat a TVE amb una versió renovada, gràcies al programa Juega conmigo Sésamo. En concret, a Espanya va començar a emetre's l'any 1975 dins del programa Un globo, dos globos, tres globos, amb una versió doblada del programa original nord-americà, titulada Ábrete Sésamo. Però aquest primer intent va fracassar, i després es va optar per adaptar el porgrama a la realitat espanyola. Així, la productora CTV (Children's Television Workshop) era la responsable del 50% dels continguts, i la resta del programa es feia des dels estudis de TVE a Prado del Rey. Va ser així com l'actriu Emma Cohen, com a Gallina Caponata, i Jesús Alcaide, com el cargol Perezgil, van fer la versió espanyola de Barrio Sésamo durant els anys 1979 i 1980. No va ser fins tres anys més tard, al març del 1983, que van presentar-se els nous personatges: Espinete (l'actriu Chelo Vivares), Don Pimpón (Alfonso Vallejo) i el forner Chema (el recentment desaparegut Juan Sánchez), així com l'actriu infantil Ruth Gabriel, que després ha tingut una certa trajectòria en el cinema (Días contados). Aquest Barrio Sésamo va estar en antena fins al 1986, i dos anys més tard van començar Los mundos de Yupi, considerada per nosaltres una de les primeres sèries espanyoles de ciència-ficció. L'any 2006, la cadena privada Antena 3 va començar a emetre una nova versió de Barrio Sésamo, mentre TVE va apostar per Los Lunnis, per recuperar la tradicció de programes infantils fets amb ninots. Ara els personatges clàssics de Barrio Sésamo tornen a TVE, i per començar ho fan de dilluns a divendres a les 07.45 hores per La 2.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com