11 de des. 2006

La Fatarella i l'apagada analògica

La Generalitat ha escollit la Fatarella com un dels tres municipis catalans en què -concretament durant el segon semestre del 2007- s'avançarà l'anomenada apagada analògica, per analitzar com ha de ser el procés d'adaptació a la televisió digital terrestre (TDT). Segons el govern, l'elecció de la Fatarella per assajar l'apagada analògica, que a la resta del país es completarà a finals del 2009, obeeix a criteris tècnics, orogràfics i demogràfics. Així, els seus 1.180 habitants reben el senyal des d'un únic centre emissor, que només dóna cobertura a la localitat, i es podrà desconnectar fàcilment la instal·lació analògica, que no afectarà altres municipis. De fet, la Fatarella és una de les poques poblacions de l'interior de les Terres de l'Ebre que actualment ja tenen cobertura TDT, gràcies al fet que l'Ajuntament va instal·lar dos paquets al repetidor municipal, per rebre l'oferta digital de Televisió de Catalunya (TV3, 33, K3-300 i 3/24) i el múltiplex de la Sexta, amb motiu del mundial de futbol. La Fatarella ha demostrat que aposta per facilitar l'adaptació dels seus veïns a la TDT, i ara és just que la Generalitat l'haja escollit per desenvolupar-hi una prova pilot. Això sí, estaria bé que l'Ajuntament no hagués de tenir més costos addicionals, i que realment el govern català es faci càrrec del finançament per adaptar les antenes de la població i facilitar sintonitzadors de TDT a tots aquells veïns de la Fatarella que encara no el tenen...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com