9 de des. 2006

France 24: la versió francesa de l'actualitat

Aquesta setmana s'ha presentat el nou canal francès d'informació contínua, France 24, que al nostre país ja es pot sintonitzar a través del satèl·lit Astra, als dials 312 i 313 de Digital+. De fet, al primer dial ofereixen la versió del canal en anglès, mentre que al dial 313 està la versió original del canal, en francès. Però les antenes de Digital+ que no estan orientades a Astra, sinó al satèl·lit Hispasat, només estan rebent la versió anglesa. Com el seu nom indica, el canal France 24 emetrà vint-i-quatre hores d'informació, però a França ja han sortit les primeres crítiques pel fet que el canal estarà finançat íntegrament per l'Estat, amb un pressupost de 80 milions d'euros, tot i que estarà gestionat per la cadena comercial TF1 i la corporació pública France Télevisions. Segons els analistes, la intervenció estatal podria restar independència al nou canal. Una situació que resulta curiosa, ja que la participació de l'Estat hauria de ser una garantia de pluralisme. Però la televisió pública francesa s'assembla més a TVE que a la BBC, pel que es veu...
A les versions francesa i anglesa caldrà afegir una nova versió de France 24 en àrab, per l'any que ve, i una altra en castellà, pel 2008. L'objectiu dels responsables de France 24 és convertir el nou canal en un referent informatiu internacional, que puga fer ombra a la CNN, a Fox News, a la BBC World i a Al Jazeera, que també acaba d'obrir recentment la seua versió anglesa, Al Jazeera International. Un dels atractius del nou canal és la seua aposta per les noves tecnologies i per un millor aprofitament d'internet: de fet, utilitza la mateixa redacció per al canal de televisió que per al seu canal web. A France 24 treballen 170 professionals de 27 nacionalitats diferents, i ofereix butlletins informatius cada 30 minuts, reportatges en directe, un repàs a la premsa diari, butlletins meteorològics i econòmics, reportatges en profunditat, debats i talk-shows d'actualitat.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com