29 de des. 2010

Adéu a CNN+



Avui és just i necessari escriure unes línies sobre el tancament del canal de notícies CNN+, la principal víctima fins al moment de la fusió consumada entre Telecinco i Cuatro. Durant els últims dies, hem seguit tot el procés a través del bloc Las carga el diablo, del corresponsal de CNN+ a Andalusia, Juan Tortosa. Un procés que ha coincidit, també, amb la culminació de l'entrada de Telecinco i Telefónica en l'accionariat de la plataforma Digital+. D'aquest canal, miràvem de tant en tant 'Hoy' amb Iñaki Gabilondo, que alternàvem amb 'La noche en 24 Horas' de Vicente Vallés; però també altres programes com 'Cara a cara', 'El debate semanal', 'Estrenos', 'La Red' i 'Globalización XXI'.

Evidentment, el tancament de CNN+ és una pèssima notícia per a la pluralitat informativa que necessita qualsevol societat democràtica. En el seu mateix àmbit, ara només ens quedem amb el canal 24 Horas de TVE (un gran canal) i, a Catalunya, amb el 3/24 (un altre gran canal), tots dos canals públics. Per tant, faltarà en el panorama mediàtic una gran aposta espanyola per una cadena privada de notícies (també Veo7 i Intereconomía es transformen cada vegada més en canals generalistes), cosa que no deixarà de ser una anomalia. Però és que fer informació, i sobretot a la televisió, és molt car. Després de gairebé 12 anys d'emissions en les plataformes de pagament, i de cinc anys en obert a la TDT, els nous gestors del grup Prisa han decidit que ja n'hi havia prou d'un projecte que acumulava forts dèficits, i que era molt costós de mantenir des del punt de vista econòmic.

D'una banda, cal lamentar que la víctima dels reajustos econòmics necessaris en tota fusió empresarial siga la informació, i que s'haja substituït CNN+ per una proposta tan barroera com el canal 24 Horas de Gran Hermano. Com a mínim, hauria estat més tolerable per a molts espectadors que CNN+ fos substituït pel retorn de 40 Latino, com s'havia especulat en un principi, ja que segur que molts hauran trobat a faltar aquest canal musical en la TDT, quan fa uns mesos va desaparèixer per donar pas a Canal+ Dos. D'altra banda, només falta per veure quin tipus de canal informatiu situarà Digital+ en el dial 70 de la plataforma, en el lloc del desaparegut CNN+. En aquest sentit, ja han apuntat que serà un canal global de notícies, que aprofitarà els diversos mitjans i agències -sobretot Atlas, la pròpia de Telecinco- per nodrir-se de continguts. Però CNN+ ja s'ha apagat per sempre. Descansi en pau.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com