27 d’abr. 2011

'La primera Passió', un documental imprescindible


Un dels millors moments d'aquesta Setmana Santa, parlant des del punt de vista televisiu, ha estat l'emissió del documental "La primera Passió", que el canal 33 va emetre divendres a la nit. Si se us va escapar, encara es pot veure íntegrament al servei de vídeos 3alacarta, tot i que deixarà d'estar disponible aquest divendres a la nit, just una setmana després de l'estrena. "La primera Passió" repassa el procés de creació de la pel·lícula "From the Manger to the Cross", una veritable joia del cinema mut dirigida el 1912 pel nord-americà Sidney Olcott. De fet, es considera com el primer llargmetratge produït a Hollywood, però sobretot és coneguda per ser la primera pel·lícula basada en la vida i la mort de Jesús de Natzaret. Amb tot, el que més destaca el documental de Philippe Baron és que "Del pessebe a la Creu" ha estat l'única pel·lícula sobre Jesucrist que s'ha filmat en els llocs descrits al Nou Testament. Així, el documental redescobreix, gràcies a la col·laboració de fotògrafs locals i historiadors, les localitzacions que Olcott va utilitzar per filmar "From the Manger to the Cross", tant a Israel com a Palestina. Mogut per una voluntat d'autenticitat i de rigor històric, Olcott es va basar, també, en la coneguda Bíblia il·lustrada pel gravador francès James Tissot. Com deien en el documental, la Bíblia de Tissot va ser, en realitat, un magnífic story board per a la pel·lícula d'Olcott. Tot seguit, podeu veure la pel·lícula original, gràcies als vídeos penjats a YouTube...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com