2 de febr. 2009

Els Goya acaben abans a RNE

Un any més, la cerimònia d'entrega dels premis Goya del cinema espanyol va ser emesa en fals directe per TVE. La retransmissió de la gala, enguany presentada per l'actriu Carmen Machi, va aconseguir un 20,8% de quota de pantalla (el minut més vist va ser quan Benicio del Toro va rebre el Goya com a millor actor), tot i que la cerimònia va ser superada per la pel·lícula que havia programat Antena 3, la mediocre Sr. y Sra. Smith. Això vol dir que algun moment de la nit, uns 15 millons d'espectadors van connectar amb la gala emesa per La 1 de TVE, així com per Radio 1 de RNE. Però mentre el senyal de La 1 i del canal internacional de TVE va ser emès en fals directe amb més de mitja hora de retard, la retransmissió per la ràdio va ser en directe, i per tant la gala va acabar abans a RNE. També es va emetre en "rigorós directe" al web de RTVE. L'excusa va ser que es volien aprofitar les pauses publicitàries per suprimir els continguts menys interessants, millorar l'edició de la gala amb un ritme més àgil, i tenir un major control del que s'emetia. Una tècnica que van estrenar als Estats Units per a grans esdeveniments, després de l'incident de la final de la Superbowl del 2004 amb Justin Timberlake i el mugró de Janet Jackson, i que es va importar a Espanya després de la protesta contra la guerra que va fer la gent del cinema a la gala del mateix any. Les tres últimes edicions de la gala dels Goya s'han emès en fals directe, cosa que aquí considerem un intent de manipulació i de possible censura. Si realment volen fer una gala més àgil, que contracten millors guionistes i realitzadors, i sobretot que la facen una mica més curta.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com