12 d’abr. 2011

El discurs de Guardiola i els indicis de guerra bruta


L'entrenador del FC Barcelona està en el punt de mira dels mitjans de Madrid, però també d'alguns comentaristes catalans, que sovint sembla que vulguen veure Josep Guardiola fora de la banqueta blaugrana. En aquest sentit, en les últimes setmanes m'estan sorprenent alguns dels comentaris de gent com Alfons Arús, conegut per les seues simpaties cap a Sandro Rosell i per les seues crítiques cap a l'expresident Joan Laporta. De fet, Arús va dir que calia Pep Gaurdiola era la clau dels èxits, tot i que no era la primera opció de Laporta per a la banqueta del Barça. Però ara, el director d''Arucitys' l'acusa no només d'un excés d'humiltat, sinó de falsa modèstia. Tot malpensant, sembla que els amics del president del Barça voldrien obrir les portes al tècnic de Santpedor, perquè precipite la seua sortida del club. Evidentment, les declaracions de Guardiola de fa uns dies en una entrevista a la RAI Sport no ajuden gens. Així, TV3 va recuperar aquella entrevista amb titular 'El meu temps al Barça s'està acabant' poques hores després que Guardiola corregís la famosa porra de Rosell sobre el 5-0 al Madrid en la final de copa. Coincidència o causalitat? A banda, uns dies després va ser quan es va produir el xoc entre l'entrenador blaugrana i el periodista Jordi Grau, també de TV3. Però, analitzant fredament tot plegat, arribo a la conclusió que Guardiola està actuant amb la mateixa coherència que ho ha fet sempre, tot advertint que aquest dimarts el Barça no es pot relaxar ni reservar els millors jugadors per als partits contra el Real Madrid, ja que l'equip s'està jugant el pas a les semifinals de Champions. El discurs de Guardiola sempre ha estat el mateix, a l'hora de parlar el seu futur i també a l'hora de respectar els rivals. Es pot estar d'acord o no amb el que diu o amb el que fa, però hi ha massa indicis que deixen anar un flaire de guerra bruta.



Imatge: Liga BBVA a YouTube

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

3 COMENTARiS:

  1. Deixant de banda ( què això no ho pot saber ningú ) sí els triomfs del Barça son de Guardiola en un percentatge molt important, el fet de torpedejar-lo des de la mateixa presidència, quin sentit té ?
    El que va dir a Itàlia ( encara que off the record ) HO va dir, i si els periodistes ho fan public, el que ha de fer és aguantar-se. El què passa en el periodisme deportiu és què abans què periodista s'és del Barça o partidista i se suposa que s'ha d'estar amb l'entrenador del barça, amb raó o sense. Sí l'altre dia a Guardiola no li va agrada la informació de TV3, en qualsevol cas, el periodista Jordi Grau que, per la nit al final del partit de Champions li fa l'entrevista, no tenia cap culpa del mal humor de l'entrenador. És més, TV3, en la mesura que és espònsor del Barça, el tracte potser inclús hauria de ser més deferent.
    En qualsevol cas, que Guardiola tingui algun tic què algú no li pugui agradar, i dir-ho, és perfectament respectable i no cal, per això, pensar què se'l vol fotre al carrer etc.
    O potser sí, i peco de passerell ?.
    Fins ara hem vist el Guardiola guanyador i potser el perdedor no ens agradi tant, i ell mateix és prepari el terreny per a quant aquest dia arribi.

    ResponElimina
  2. Et dono la rao Gustau. Guardiola sencillament fa allò que tot entrenador hauria de fer. Té rao en ser cautelos, ja veus el partit d'ahir els Shakthar amb 5 xuts en mig hora, i Barça cap. Si entra un o dos, el partit ens hauria estat cara amunt. I no vam patir contra Almeria? El cert es que el futbol no es cap ciencia on sempre guanyen els millors. Quantes sorpreses han hagut en el futbol?? I si et relaxes i penses que ets el millor, pos, ja comencen mes sorpreses ..... chapeau per Guardiola, es un crak, educat, intel·ligent i astut.
    I català.
    I potser aqui comença el problema. Segur que hi ha més que un que voldrien una Barça menys català, o mes neutral; igual que més que un deu pensar que canviant Guardiola continuariem guanyant tituls i aixi una altra persona es quedaria les medalles. Deuen pensar que tenint Messi, Xavi etc, no importa qui entrena. I aqui també s'equivoquen, i molt.

    Ahir, precisament, abans de llegir aquest apunt, ja em vaig fer una reflexio mirant la gran quantitat de opinions i disparats que deien els periodistes a TV3 noticies. Per que totes les noticies son objectius, menys les de esports? Oi que el Pellicer no va dient "segur que demà Artur Mas farà tal i qual ...", sencillement ens expliquen els fets. Pos, en futbol també, menys tonteries (es possible que el Barça .... el Barça hauria de ....) i mes fets. I si no hi ha noticia, pos, "que calli"!!

    ResponElimina
  3. Fins i tot anit, Jose Maria Garcia, a Veo 7, va declarar que es del Madrid, si, ja sé que més d'un dirà que ja se sabia, però ell, mai ho havia reconegut. Brean no se si es el millor moment per a demanar als periodistes esportius que siguin objectius com els altres ( suposant que aquest ho siguin, per cert ). Mai, com ara, s'ha vist tant normal que la premsa esportiva es declare tan partidista, des de les radios catalanes a les teles madrilenyes passant pels diaris esportius, cadascú diu de qui és, en fa bandera i apologia i no passa res. Nomes es tracta de vendre i vendre i vendre. I si a l'Sport o al Mundo li asseguressen que fent una campanya en contra de Guardiola els asseguraria unes vendes prou importants durant un cert temps, no hi ha cap dubte que ho farien.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com