3 de jul. 2008

TV3 necessita un canal de cinema en català

No sé si és molt normal que una pel·lícula de la qualitat de la mítica Encontres a la tercera fase ( a la fotografia )s'emeti aquesta nit, pel canal 300, a les 23.40 hores. És a dir, després de la repetició d'un capítol de la telenovel·la El cor de la ciutat i de l'enèssima redifusió d'Estació d'enllaç. El cas m'ha cridat profundament l'atenció, ja que Enconctres a la tercera fase és just la pel·lícula més ben valorada pels crítics a les seccions de televisió dels diaris d'avui, i en algun cas fins i tot per davant de l'excel·lent L'home que volia ser rei, de John Huston, una gran pel·lícula que TV3 també ha programat en un horari indecent, a les 18.25 hores. Ja em sembla bé que Televisió de Catalunya posi el bon cinema, més enllà de les pel·lícules més recents i comercials, a l'abast de tothom i en diferents horaris (de fet, Encontres a la tercera fase també es pot veure aquesta matinada, també pel 300 de la TDT, a partir de les 02.30 hores de la matinada). És molt bo pel país que la gent puga veure bon cinema, i a ser possible traduït al català. Però posar aquestes grans pel·lícules als horaris de les escombraries em sembla insultant per a les mateixes pel·lícules en tant que obres d'art, així com una falta de consideració per als espectadors més cinèfils. Això em fa pensar que el que hauria de fer TV3, de cara al desplegament definitiu de la seua oferta digital, és crear un canal temàtic especialitzat en el cinema; és a dir, cinema fet a Catalunya i també cinema doblat al català, amb la qual cosa continuaria donant suport a la indústria del doblatge i al procés de normalització lingüística. A més, seria una iniciativa pionera a l'Estat espanyol, ja que seria el primer canal temàtic sobre cinema que emetria a través de la TDT. Si fins i tot tenen un nom de marca que identifica TV3: el nou canal es podria dir Cinema 3, com a continuïtat d'un dels programes més veterans de la cadena.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. lo que podrien fer també és deixar-nos veure tota la peli fins que s'acabin els credits, ja que maluradament (com altres canals) casi sempre els tallen. Jo els vaig escriure fa un parell d'anys i em van dir que la vegada en concret que nombrava havia sigut un error i que la seva filosofia era deixar-los sencers, pero veig que era mentira.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com