28 de març 2011

'The Pacific' arriba a Antena 3


Antena 3 havia adquirit la minisèrie 'The Pacific' per al seu canal Nitro de la TDT, al costat d'altres producció nord-americanes de prestigi com 'Boardwalk Empire' o l'esperadíssima 'Juego de Tronos' (Canal+ ja ha anunciat l'estrena per al 9 de maig). Però ara s'ha sabut que la cadena privada estrenarà aquest dijous 'The Pacific' a la seua cadena principal, de ben segur arran de l'èxit que ha aconseguit amb la britànica 'Downton Abbey'. En els últims anys, l'audiència no havia premiat les apostes d'Antena 3 per les sèries internacionals, però amb 'Downton Abbey' li ha sonat la flauta (la setmana passada va guanyar el capítol d'Ángel o demonio' de Telecinco), i ara ja ha anunciat que aviat estrenarà dues ficcions britàniques més, 'Sherlock' (ja es pot veure en obert i en català pel canal 3XL) i el remake d''Arriba y abajo', la mítica sèrie dels anys setanta. En principi, Antena 3 ha situat la preestrena de 'The Pacific' el dijous per poder competir amb el retorn de 'Gran Reserva' a La1 de TVE, així com amb el reality 'El Reencuentro' de Telecinco; però si les xifres són bones, no es descarta que es puguen veure els 10 capítols de 'The Pacific' en el prime time dels dijous a Antena 3. Si l'experiment no funciona, la minisèrie es veurà directament a Nitro.

'The Pacific' ja es va veure al nostre país de la mà de Canal+, i a més, ja ha estat editada en DVD. En l'última edició dels premis Emmy, es va endur vuit guardons. És una producció de la prestigiosa cadena HBO, que ha tingut un pressupost de 200 milions de dòlars, tot esdevenint la minisèrie més costosa de la història de la televisió. A més, va ser una de les produccions més esperades del 2010, ja que al capdavant de 'The Pacific' hi ha el talent d'Steven Spielberg, Tom Hanks i Gary Goetzman, qui també va ser coresponsable de la minisèrie 'Hermanos de sangre', que Antena 3 també recuperarà en les properes setmanes. En aquest cas, és la tercera incursió de Tom Hanks i Steven Spielberg en la Segona Guerra Mundial, després de la pel·lícula 'Salvar al soldado Ryan' (1998) i de la mateixa 'Hermanos de sangre'. Així, si les dues primeres parts d'aquest tríptic sobre la Segona Guerra Mundial van estar ambientades en el front d'Europa, 'The Pacific' està emmarcada en el front del Pacífic, des del bombardeig japonès a la base nord-americana de Pearl Harbor fins a les batalles d'Iwo Jima i Okinawa.



El tema central de 'The Pacific' és explicar com els Estats Units i el Japó van crear una imatge negativa i monstruosa de l'enemic. Però també pretén donar veu a tots els soldats que no van tenir l'oportunitat de relatar el que van viure i el que van veure a la batalla del Pacífic. Així, els 10 capítols de 'The Pacific' van acompanyats per un pròleg en què alguns dels veterans que van combatre a la Segona Guerra Mundial expliquen la seua experiència en el camp de batalla. A banda, el guió de 'The Pacific' es basa en les memòries novel·lades de tres marines nord-americans: Euge Sledge ('With the Old Breed: At Peleliu and Okinawa'), Robert Leckie ('Helmet for my pillow') i John Basilone ('I'm staying with my boys. The heroic life of Sgt. John Basilone'). És, per tant, un retrat sense concessions, rigorós, realista i poc mitificador d'una guerra que va canviar el curs de la història. A més, amb l'objectiu d'aconseguir que 'The Pacific' semblés encara més realista, Spielberg i Hanks van buscar actors poc coneguts per fer els tres personatges protagonistes: un periodista esportiu de New Jersey, l'hereu d'una família adinerada d'Alabama i el fill d'uns immigrants italians de família nombrosa, que estaran interpretats per James Badge Dale, Jon Seda ('Oz') i Joe Mazello ('Jurassic Park').

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. Molt bona serie, tot i que no arriba a la genialitat de "Band of Brothers", però tecnicament i de qualitat es igual de bona, l'únic es que potser els personatges no enganxen tant com a l'altra.
    Bona noticia que les cadenes apostin per la qualitat, jo que només miro el plus actualment potser em deixaré caure alguna vegada per la tdt.
    I avui si es vol apostar per la qualitat, aquesta esta clar que esta a les series.

    ResponElimina
  2. El problema greu dels canals privats de la TDT, i sobretot dels canals d'Antena 3, són els infernals talls publicitaris. Com a mínim, si 'The Pacific' la fan a Antena 3 els talls seran amb un cert sentit, i no com la publicitat de Neox, Nova i Nitro, que comença quan ho fan els anuncis a la cadena principal, tallant-se les escenes en sec.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com