8 de març 2011

Els cinemes a l'Índia i l'arribada de Bollywood a Antena 3


En cada país, l'ambient en el cinema és diferent. A França, per exemple, la gent mai parla al cine, mentre que als Estats Units els espectadors no tenen cap problema si algú menja, aplaudeix o salta damunt dels seients. A l'Índia, en canvi, la sala de cine és un lloc de culte, un lloc per escapar, perquè la pel·lícula es considera la vàlvula d'escapament social per excel·lència. El país asiàtic, un dels que més estima el setè art, té uns 14 milions d'espectadors i unes 12.000 sales de cinema, amb confortables butaques però amb pel·lícules molt difícils d'imaginar en qualsevol altre lloc. A l'Índia, cada sessió comença amb l'himne nacional, des de Bombai a Calcuta, tot passant per Nova-Delhi. Tot això és el que explica el documental Los cines de Índia (Les Toiles de l'Inde), que el realitzador francès Stéphane Carrel va dirigir el 2010 per a Capa Télévision, i que aquesta setmana podem veure al canal Viajar, a la plataforma Digital+. Del mateix autor, Viajar també emet el documental Los cines en Estados Unidos. Si els voleu veure seguits, ho podeu fer la matinada de dimecres a dijous, a partir de les 01.00 hores.



Tot això, la mateixa setmana en què Antena 3 ha anunciat que ha comprat tres pel·lícules de Bollywood, per avaluar quina és l'acollida que aquestes produccions poden tenir en el nostre país. La primera en emetre's serà Saawariya, aquesta nit a partir de les 22.00 hores al canal Nova de la TDT. Es tracta d'una coproducció entre l'Índia i els Estats Units, basada en el conte 'Nits blanques' de Dostoyevski, i realitzada el 2007 pensant en poder vendre-la al públic nord-americà. A més, va ser una de les primeres pel·lícules de Bollywood que es va editar en format Blu-Ray. D'altra banda, per al 15 de març han programat Mangal Pandey, un hombre contra el imperio, i el 22 de març, La reina de Bollywood.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com