21 de febr. 2011

'Operación Triunfo', un final cantat


A can Telecinco fa dies deuen haver un munt d'executius munyint-se el cervell, per esbrinar les causes del fracàs de la vuitena edició d'"Operación Triunfo", un dels formats més exitosos de l'última dècada a la televisió espanyola. Finalment, va guanyar Nahuel, un dels favorits des del principi, però la seua victòria té un èxit relatiu, tenint en compte que ha estat després de només cinc gales i d'una final precipitada, a causa de la cancel·lació cantada (i mai més ben dit) del programa. No vaig veure la gala final. De fet, d'aquesta edició només vaig veure una estona del programa inaugural, i ja en vaig tenir prou per concloure que es tractava del pitjor "Operación Triunfo" de la història. I no només per la presentadora: Pilar Rubio no és Javier Vázquez, però tampoc ho feia tan malament, i crec que ha estat una víctima més d'un format que Telecinco ha adulterat completament.



L'"Operación Triunfo" ja no era el mateix programa que Endemol va començar a produir per a TVE ara fa 10 anys. Després de dues primeres edicions amb un èxit brutal, "Operación Triunfo" ja semblava esgotat en la tercera edició (algú se'n recorda de Vicente Seguí, l'últim guanyador del programa a TVE?), però Telecinco va aconseguir reflotar el format en la quarta edició, la que va guanyar Sergio Rivero. Després, la cadena privada només ha mantingut un cert èxit del programa gràcies a les intervencions del publicista Risto Mejide com a jurat, i quan aquest va deixar "Operación Triunfo" es va acabar el bròquil. Els càstings de cantants-concursants han estat cada vegada pitjors, i el programa s'ha assemblat cada cop més a "Gran Hermano". De fet, aquesta edició ha coincidit en antena amb "Gran Hermano", i ha estat una errada que Telecinco mantingués simultàniament dos realitys tan semblants. Tampoc ha ajudat que la cadena programés les gales els diumenges a la nit, competint pel mateix públic adolescent amb la sèrie "Los Protegidos" d'Antena 3, i també perdent espectadors amb les pel·lícules sense publicitat de La 1 de TVE. Durant aquestes setmanes, he pensat que "Operación Triunfo" hauria d'haver acabat a Cuatro, després de la fusió de Telecinco amb l'excanal de Prisa. Per exemple, el nou programa "Hijos de papá" va aconseguir divendres una quota de pantalla del 13,5% en la seua presentació, mentre que tota una gala final d"Operación Triunfo" va tenir ahir un trist 14,7%, el mateix resultat (rècord) que va tenir "Hermano mayor" a Cuatro, també el divendres.

Imatge: Vaya Tele!

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Des de 2008 TV1 encapçala els shares dels canals generalistes que abans tenia T5. Les baixades d'audiència de tots aquests canals coincideixen amb la pujada dels anomenats canals temàtics: Clantv, Aneox, DisneyCh, Siete, etc.
    Tampoc és que OT anés tant i tant malament, és T5 la que no aixeca cap més que amb el "Pasapalabra".
    Cal dir que l'espectacular, però menys, Pilar Rubio s'ha vist superada i el "Jurat" aniquilat d'interès.
    La selecció de cantants cada cop més pobra i si ho juntes amb les expectatives massa grans, OT enterrada per a temps.
    Massa canals massa dolents, massa despesa en mediocritats.
    http://www.formulatv.com/audiencias/ver/historico/

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com